Intervencija Filipa Stankovića (© Reuters)
Intervencija Filipa Stankovića (© Reuters)

Filip Stanković sve ozbiljniji kandidat za Interovu jedinicu! Inzagijeve zlatne izmene i nagoveštaj šta može Fratezi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 14:19

Viceprvak Evrope u Tokiju bolji od Pari Sen Žermena – 2:1

Tri utiska dominiraju sa druge Interove provere u Aziji. Prvi, za Srbe najvažniji, Filip Stanković se ozbiljno nameće Simoneu Inzagiju. Drugi, trener viceprvaka Evrope je pogodio sa izmenama. Treći, novajija iz Sasuola Davide Fratezi bi mogao da predstavlja kapitalno pojačanje, jer su njegova dodavanja napravila ključnu razliku i usmerila italijanski tim ka preokretu vrednom trijumfa nad Pari Sen Žermenom – 2:1.

Nerazuri su do pobede stigli za samo dva minuta, u završnici utakmice, kad je Inzagi poslao na teren rezerviste u liku Sebastijana Esposita i Stefana Sensija, čije su reakcije omogućile ekipi iz Milana da slavi u najozbiljnijoj proveri ovog leta. Obojica su kročili na teren u 77. minutu, umesto Lautara Martinesa i Nikole Barele, a u 81. i 83. okončali kontre i dodavanja Fratezija usmerili u mrežu Đanluiđija Donarume. Koliko je navijačima Intera milo što je savladan nekadašnji golman Rosonera, toliko mogu da kažu „hvala“ usled reakcija doskoršaneg miljenika: Milan Škrinijar je pustio Fratezija da vodi loptu trdesetak metara i nije našao za shodno da pokuša da ga zaustavi, dok se kasnije spetljao i u „saradnji“ sa mladim Ismaelom Gabrijem, omogućio veleobrt u Tokiju.

Izabrane vesti

Iz ugla pristalica PSŽ-a, predstavnik Serije A nije zaslužio da slavi, jer je tri četvrtine meča bio u podređenom položaju. Skoro da nije stvorio veliku priliku ako se izuzme hitac sa distance Hakana Čalhanoglua, ali je imao Filipa Stankovića (sina Dejana Stankovića), sposobnog da ukroti nekoliko pokušaja francuskog tima.

Na primer, kad je pucao Fabijan Ruis, kad je zapretio Marko Asensio, kad je probao Karlos Soler, bila je i stativa Asensija... Iako izložen čestim napadima PSŽ (bez Embapea, Nejmara i Dembelea), Stanković se dobro držao, sve do 63. minuta kad ga je sa više od 25 metara savladao Vitinja. Realno gledano, taj udarac bivšeg člana Porta Filip nije mogao da brani, ali...

Jan Zomer, ako dođe iz Bajerna, odnosno Anatolij Turbin iz ukrajinskog Šahtjora koji se pominje kao alternativa imaće silno motivisanog čuvara mreže za konkurenta, što je povratnik sa pozajmice iz Volendama dokazao i pre nekoliko dana protiv saudijskog Al Nasra.



tagovi

Pari Sen ŽermenInterFilip StankovićVitinjaDavide Fratezi

Obaveštavaj me

Inter
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara