Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Fiorentina kažnjena, Vlahović nagrađen: Srbin najbolji igrač Italije u februaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 20:15

Po izboru Italijanske asocijacije fudbalera

Nije Dušanu Vlahoviću bio neophodan period za prilagođavanja po dolasku u Juventus. Odmah je krenuo da postiže majstorske golove, a sa tri pogotka na četiri utakmice u Seriji A, odnosno četiri gola i asistencijom u svim takmičenjima u februaru, došlo je i laskavo priznanje. Italijanska asocijacija fudbalera imenovala ga je za najboljeg igrača Italije u mesecu za nama.

Da ne bude zabune, nije reč o zvaničnom priznanju za fudbalera meseca u Seriji A, onog koje je Vlahoviću pripalo u decembru, koje su pre njega u septembru, oktobru i novembru osvajali Viktor Osimen, Đovani Simeone i Hakan Čalhanoglu, a u januaru Đakomo Raspadori.

Izabrane vesti

Srpski golgeter je sa 60 posto ukupnih glavova iza sebe ostavio konkurenciju u sastavu Hamed Žunior Traore (Sasuolo), Adrijen Tamez (Verona) i Gaston Pereiro (Kaljari). Nekadašnji špic Partizana je u februaru takođe uspeo da otme Ćiru Imobileu lidersku poziciju na listi strelaca Serije A, a dok je on nagrađen za upečatljive partije, Fiorentina je kažnjena zbog ponašanja svojih pristalica.

Uoči jučerašnjeg okršaja sa Juvnetusom u prvoj utakmici polufinala Kup Italije, uprava Fiorentine apelovala je na svoje navijače da se uzdrže rasističkih i diskriminatornih uvreda na račun Dušana Vlahovića. Međutim, domaći tifozi na Artemio Frankuju nisu sledili upute kluba zbog koji Violu očekuje novčana kazna od 10.000 evra.

Na račun reprezentativca Srbije kroz pesmu je upućena je uvreda "Ti si ciganin", a manje od 24 sata od utakmice nadležno telo se oglasilo i odredilo toskanskom klubu novčanu kaznu. Ali to nije sve. Obe ekipe sankcionisane su sa po 2.000 evra zbog trominutnog odlaganja početka utakmice. Razlog tome, bilo je upravo ponašanje navijača u Firenci.

Deset hiljada evra možda ne bi bila velika cena za zaustavljanje Vlahovića koji da li zbog pritiska ili nečeg drugog nije uspeo da zatrese mrežu protivnika. Međutim, njegova ekipa je autogolom Venutija u sudijskoj nadokandi ipak ukrala pobedu i povećala sebi šanse za finale pred revanš koji je na programu tek 20. aprila. Zanimljivo, Vlahović je bio prvi koji je nakon autogola prišao da uteši nekadašnjeg saigrača koji je bio vidno utučen.

Podsetimo, netrpeljivost navijača Fiorentine prema Juventusu datira još od 1990. godine kada je Roberto Bađo prešao u redove Stare Dame. Nakon njega u velikim transferira to su činili Federiko Bernardeski i imenjak mu Kjeza, ali deluje da ih je odlazak Vlahovića posebno razjario. Prvenstveno zbog činjenice da nešto ranije nije želeo da produži ugovor sa klubom.


tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaJuventuskazna

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara