Vatren doček Vlahoviću u Firenci: Uvrede, citat iz Danteovog "Pakla", podeljeno 10.000 pištaljki…

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 20:59

Navijači Fiorentine mu ne opraštaju prelazak u Juventus

Retko gde u Italiji se Juventus mrzi toliko kao u Firenci. Koreni ogorčenosti i frustracije Toskanaca su vezani za neka davna vremena i neke Juventusove nečasne radnje, a sve je eksplodiralo kada je Stara dama kupila tadašnjeg miljenika Violinih navijača Roberta Bađa. Kasnije je Juve redovno čerupao Fiorentinu uzimajući joj najbolje igrače poput Bernardeskija, Kjeze, a na kraju i Vlahovića.

Naravno, tifozi Fiorentine nisu lako preko toga i spremili su srpskom napadaču vatren doček za prvi meč u Juventusovom dresu na stadionu Artemio Franki. Sudbina je Vlahovića spojila sa Violom u polufinalu Kupa Italije samo mesec dana posle transfera u Totrino.

Izabrane vesti

Izveštači sa lica mesta javljaju da je domaćim navijačima podeljeno oko 10.000 pištaljki u koje treba da duvaju na svaki kontakt Srbina sa loptom. Odmah pri izalasku na zagrevanje su Vlahovića dočekale uvrede sa tribina da je “ciganin” i “klovn”.

Na delu tribine sa najvatrenijim pristalicama je spreman transparent iz Danteovog dela “Pakao”. Inače, jedan od najvećih pesnika je rođen u Firenci.

“Raduj se Firenco jer tako si velika. Što nad morem i kopnom krilima biješ i po paklu se ime tvoje širi”, citat je iz osmog poglavlja “Pakla” posvećenog prevarantima.

Na tribinama je bila i poruka:

"Sada ne želim više govora, opaki izdajniče. Na tvoju sramotu, ja ću na Zemlju doneti istinite vesti tebi koje će te osramotiti".

Juventusovi navijači su odgovorili Vlahovićevom slikom sa isplaženim jezikom i sloganom ”Mi ga imamo!”, a Vlahović je na zagrevanju kažu imao onaj ironični osmeh u stilu Zlatana Ibrahimovića.

Inače, meču prisustvuje i Violina legenda Gabrijel Omar Batistuta



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara