(©Starsport)
(©Starsport)

FSS sprema kazne: Pokrenut postupak protiv Kolubare, GAT-a, Spartaka…

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.05.23. | 17:37

Klubovi osumnjičeni da su ugrozili integritet takmičenja

Bilo je čudnih, predvidivih rezultata u finišu Mozzart Bet Superlige, kada je plej-aut u pitanju, ali i u Mozzart Bet Prvoj ligi. I te utakmice neće proći tek tako, odnosno, imaće “treće poluvreme” pred organima Fudbalskog saveza Srbije.

Disciplinska komisija FSS-a pokrenula je danas postupke protiv Kolubare, Mladosti GAT, Spartaka, kao i RFK Novog Sada i Radničkog iz Novog Beograda.

Izabrane vesti

U saopštenju Fudbalskog saveza Srbije, koje je objavljeno na sajtu, stoji:

“Na današnjoj sednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, doneta je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv klubova učesnika utakmica 32. kola plej-auta MozzartBET Superlige Srbije, Mladost GAT - Kolubara, odigrane 25. aprila u Novom Sadu, utakmice 33. kola plej-auta MozzartBET Superlige Srbije Kolubara - Spartak, odigrane 1. maja u Lazarevcu i utakmice 33. kola plej-ofa MozzartBET Prve lige Srbije, RFK Novi Sad - Radnički NB, odigrane 1. maja u Čelarevu, a na osnovu dostave pisane informacije od strane nadležnih organa UEFA o tome da su pomenuti klubovi svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet takmičenja”.

Postupci su pokrenuti, a odluka bi morala da bude doneta vrlo brzo, zbog regularnosti finiša oba takmičenja, pošto su preostala tri kola do kraja.

Kažnjavanja klubova zbog sumnji u neregularnosti je bilo i prethodnih godina. Tako su se na udarcu disciplinaca našli OFK Beograd, Spartak, Smederevo, Jagodina, Borac Čačak, a pre godinu je finansijski i uslovno oduzimanjem bodova kažnjen i Novi Pazar.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga SrbijeKolubara LazarevacMladost Novi SadSpartak SuboticaFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara