©Reuters
©Reuters

Fulam i promašaji sat vremena mučili Redse, ali se za tri minuta sve preokenulo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 23:13

Minimalna prednost Liverpula pred revanš polufinala Liga kupa za dve nedelje - 2:1

Liverpul je za korak bliži velikom finalu Liga kupa Engleske, ali je sastav Jirgena Klopa morao pošteno da se namuči kako bi stigao do minimalne prednosti u prvom polufinalnom okršaju protiv Fulama - 2:1 (0:1).

Tome je doprineo rani pogodak Vilijana u 19. minutu utakmice, ali i brojni promašaji napadača Redsa, koji su se ređali kao na traci sve do 68. minuta, kada je Kurtis Džons izjednačio na 1:1. Taj pogodak potpuno je poremetio goste, koji su samo tri minuta kasnije bili na kolenima, kada je Kodi Gakpo krunisao drugu asistenciju Darvina Nunjeza na meču.

Izabrane vesti

Urugvajac se ispostavio kao ključni faktor velikog povratka domaćeg tima na Enfildu, s obzirom da je ušao u igru u 56. minutu umesto Gravenberha, ostvario dve asistencije, ali mu je sreća okrenula leđa u samoj završnici utakmice kada je propustio tri prilike da zatrese protivničku mrežu i značajno olakša posao svom timu za dve nedelje kada je zakazan okršaj na Krejven Kotidžu.

Liverpul je na početku utakmice pretio preko Konora Bredlija, ali je domaćin potom ušao u psihološki problem nakon primljenog gola. Domaćin je imao inicijativu, ali se na prave nalete čekalo tek nakon ulazaka Nunjeza i Gakpoa. Sve je moglo da bude lakše da je Gravenberh u 49. minutu bio precizniji i da lopta nije prohujala pored leve stative Fulamovog gola.

Gosti su pre preokreta propustili svojih pet minuta da možda i reše pitanje pobednika ove utakmice, ali je prvo Keler zustavio pokušaj Bobija Rida, dok se tri minuta kasnije arbitri nisu oglašavali kada je Antoni Robinson pao u kaznenom prostoru Liverpula.

Posle svega viđenog, ekipa Marka Silve pomešanih je osećanja napustila Enfild. Ispustila je stečenu prednost, ali je u finišu mogla da pretrpi i ubedljiviji poraz od ovog.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Midlsbro - Čelsi 1:0 (1:0)

/Hekni 37/

Sreda

Liverpul - Fulam 2:1 (0:1)

/Džons 68, 71/


tagovi

Liga kup EngleskeDarvin Nunjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara