Marko Silva (Reuters)
Marko Silva (Reuters)

Fulam napokon kreće po pojačanja, mete su u Evertonu, Sevilji, Sautemptonu, Lidsu...

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 21:53

Ali bi mogli da izgube najvrednijeg

Nakon što je zadržao trener Marka Silvu koji je odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, Fulam može da se koncentriše na prelazni rok.

I da krene u dovođenje pojačanja.

Izabrane vesti

Neke od prvih meta su već detektovane ali mnogo toga će zavisiti i od ostanaka. Najveća pojačanja za Fulam bi bili ostanci veziste Žoaa Paljinje i levog beka Entonija Robinsona. Paljinja se ranije pominjao kao želja Mančester Junajteda i Liverpula, potom i Vest Hema, a poslednjih dana i Barselone. Fulam se nada da će cenom od 90.000.000 evra rasterati sve zainteresovane. Što se Robinsona tiče, tu je teža situacija. Žele ga Marselj i Njukasl a ima još samo godinu dana ugovora.

Ako nekim slučajem ipak pristane na prodaju Paljinje, Fulam bi izdvojio veliki novac za dovođenje Džejmsa Vord Prauza kao zamene. Njegov Sautempton je ispao u Čempionšip i verovatno će morati da ga proda. Cena navodno iznosi oko 40.000.000 evra, a zainteresovan je i Vest Hem.

I bez odlaska Paljinje, Fulamov strateg Marko Silva je tražio pojačanja u ofanzivnijem delu veznog reda. Tako je Fulam počeo pregovore sa Lidsom oko američkog veziste Brendena Aronsona. Njega je Lids letos platio Salcburgu skoro 33.000.000 evra ali se Amerikanac nije proslavio. Ipak, Silva ga vidi kao novu „desetku“ Fulama i nada se da će londonski klub izdejstvovati pozajmicu s pravom otkupa.

Druga adresa na kojoj se trenutno vode pregovori je Sevilja. Fulam je večeras započeo razgovore oko kupovine argentinskog krila Lukasa Okamposa kojem je ostalo još godinu dana ugovora sa Andalužanima. Fulam nudi 15.000.000 evra za Argentinca koji je u drugom delu szeone oživeo karijeru posle neuspeha u Ajaksu.

Na kraju, Fulam radi i na dovođenju pojačanja u štoperskoj liniji. Kontaktirali su kolumbijskog štopera Jerija Minu koji je slobodan igrač posle isteka saradnje sa Evertonom u kojem je proveo pet godina.


tagovi

Lukas OkamposLetnji prelazni rok 2023Jeri MinaBrenden AronsonDžejms Vord Prauz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara