undefined
undefined

Gaćinović pred Humsku: Partizan zasluženo prvi, mi u najjačem mogućem sastavu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 15:02

Čarapani se spremaju za okršaj protiv lidera, a atmosferu iz tabora prenose Vladimir Gaćinović i Andrej Blagojević

Prekinuo je Napredak protiv Čukaričkog (1:2) niz nepobedivosti u gostima koji je trajao od kraja prolećnog dela sezone, kad ni Mladost (2:1), ni TSC (1:1), ni Voždovac (2:1) nisu uspeli da ga savladaju na svom terenu, ali su Kruševljanima ostali među najnepoželjnijim gostima Mozzart Bet Superlige, odmah iza vodeće trojke i na gostujućoj i na celokupnoj tabeli - Partizana, Crvene zvezde i TSC - a.

Ovog proleća Čarapani su uvek igrali protiv ekipa koje su iznad njih, ali su uspeli da na četiri od pet mečeva zabeleže pozitivan rezultat - dve pobede i dva remija. Sutra će biti na novom velikom iskušenju, jer idu na noge najboljeplasiranoj ekipi u šampionatu, Partizanu (16:55, TV Arena sport 1 Premijum).

Izabrane vesti

"Drago nam je da idemo lideru na tabeli, objektivno, ekipi koja je u dosadašnjem toku prvenstva i pokazala najviše, te zaslužila prvo mesto. Zanimljivost Partizana je da u odbrambenoj liniji ima sve domaće igrače, a u veznom redu i napadačkoj liniji strance, ne računajući Nikolića i Baždara, koji često startuju ili ulaze u igru. Ekipa su koja ima ukus i miris, ofanzivno orijentisana, efikasna, sa dobrom energijom koju prenosi Igor Duljaj, krasi ih brzina, kreativnost, individualni kvalitet. Pokazali su u sezoni više puta karakter, posebno u derbiju kada su sačuvali 2:2 sa igračem manje i kod 1:0 za Zvezdu uspeli da brzo daju dva gola", hvali svog sutrašnjeg rivala Vladimir Gaćinović, šef struke Napretka.

Kao i uvek, ne želi ni za stopu da poljulja samopouzdanja svog tima, bez obzira na svesnost ozbiljnosti budućeg testa.

"Imaćemo težak zadatak, ali ne idemo u Beograd spuštenog garda i sa belom zastavom. Pokušaćemo da nastavimo seriju dobrih igara, verujem u momke, a imaćemo i najbolji mogući sastav na terenu. Biće dosta publike sutra, a ona neće biti vetar u leđa samo Partizanu nego i našim igračima, koji ne igraju često pred punim tribinama. Mi imamo svoje adute, a raduje me da su, osim Đekovića, Sadikovića i Labana, svi ostali spremni za meč", napominje Gaćinović.

Na stadion u Humskoj se ne vraćaju samo Saša Marjanović, Filip Jović i Slobodan Stanojlović, već i Napretkov bonus, Andrej Blagojević, koji je, poput dvojice pređašnjih, ponikao u Partizanu.

"Veliki broj godina sam proveo u Humskoj, vežu me lepa sećanja za Partizan, ali to će mi biti motiv više. Očekivanja su pozitivna, s obzirom na odlično raspoloženje među ekipom, tako da ne idemo u Beograd da se branimo već da probamo sa uzmemo neki bod", govori mladi krilni napadač Čarapana.


tagovi

Vladimir Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara