Slavlje fudbalera Galatasaraja (©Reuters)
Slavlje fudbalera Galatasaraja (©Reuters)

Galatasaraj prodisao zahvaljujući rezervama: Midtšjo majstorski, Zaniolo ponovo strelac

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 21:41

Norvežanin plasirao loptu u donji desni ugao sa oko 20 metara i doneo važna tri boda u šampionskoj trci, Italijan stigao do drugog gola u dresu novog kluba u takmičarskim utakmicama

Galatasaraj može jednom da pogreši, a dvaput - ne! Lider turskog prvenstva doživeo je pred reprezentativnu pauzu neprijatan poraz od Konje Aleksandra Stanojevića, a u prvom meču posle kraće pauze ostvario je važnu pobedu za siguran ostanak na vrhu. Sve zahvaljujući igračima sa klupe koji su za kratko vreme dali mnogo više nego što su njihovi saigrači u najvećem delu utakmice. Izgledalo je da će posle Konje i Adana biti kobna po Galatu koja jeste jurišila ka golu od prvog minuta, ali nije uspevala da pronađe pukotinu u zgusnutoj odbrambenoj postavci gostiju, ali se kao spas u poslednji čas našao Fredrik Midtšjo za trijumf rezultatom 2:0 (0:0).

Nije časio časa norveški vezista da donese svoj doprinos igri. Ušao je na teren u 74. minutu umesto Serža Oliveire, a samo desetak minuta kasnije bio je koban po Adanu! Bio je to još jedan u nizu napada za domaćina, loptu je napred povukao Lukas Toreira i zatim je prosledio na desni bok ka Saši Boiju koji je poslao opasan centaršut pravo u srce kaznenog prostora. Tu je došlo do karambola i gužve, posle čega je lopta taman napustila okvir kaznenog prostora da bi se u tom momentu pojavio Midtšjo i poslao snajperski preciznu loptu u donji desni ugao za vođstvo i ogromno slavlje na tribinama. Pogodak možete videti OVDE.

Izabrane vesti

Da je ovo bilo veče rezervista potvrdio je Nikolo Zaniolo. Odbegli Italijan stigao je do svog drugog pogotka u dresu novog kluba pošto je u osmom minutu nadoknade bio siguran sa bele tačke. Prethodno je Kevin Rodriges nesmotreno srušio Junusa Akguna, posle čega je nastao metež na terenu. Sudija Ali Sansalan prvo nije bio siguran da li je bilo elemenata za najstrožu kaznu, a posle konsultacija sa VAR sobom bio je zadovoljan odlukom i pokazao je na belu tačku. Lopte se latio Zaniolo koji je bez greške sproveo loptu u mrežu. Kompletnu situaciju pogledajte OVDE.

Zaniolo je na terenu zamenio Drisa Mertensa u 65. minutu. Belgijanac se vratio na teren posle skoro dva meseca odsustva zbog povrede. U tom periodu Mertens je propustio samo dve takmičarske utakmice pošto je prvo bio prekid šampionata posle serije razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji, a zatim je bila i nedavna reprezentativa pauza. Uspeo je da izdrži nešto više od sat vremena i za to vreme dopremao lopte svojim napadačima, ali bez uspeha koji su Midtšjo i Zaniolo kasnije doneli.

Dobra vest za trenera Okana Buruka bio je i povratak Viktora Nelsona u srce odbrane. Danac je jedna od Galatinih konstanti ove sezone i njegovo odsustvo u prošlom kolu se i te kako osetilo. Večeras je uneo potrebnu sigurnost i odigrao meč po ukusu navijača turskog giganta. U postavi Vinćenca Montele nije bilo Junesa Belande pošto je morao da odradi meč suspenzije.

Galatasaraj je nastavio pobedničku seriju kod kuće i stigao do devetog uzastopnog trijumfa pred svojim navijačima. Iako ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče, ima i dve utakmice više.

TURSKA 1 – 27. KOLO

Subota

Bašakšehir - Ankaragudžu 1:0 (1:0)

/Gurler 36/

Trabzon - Kajzeri 3:4 (1:2)

/Gomez 3, Omur 50, Bardi 54 penal - Basan 1, Tijam 20, Mensa 48, Mane 63/

Galatasaraj - Adana 2:0 (0:0)

/Midtšjo 86, Zaniolo 90+8 penal/

Nedelja

12.30: (2,80) Umranije (3,30) Konja (2,35)

15.00: (2,50) Giresun (3,40) Alanja (2,80)

19.30: (1,90) Fenerbahče (3,60) Bešiktaš (4,00)

Ponedeljak

19.30: (3,10) Istanbul (3,50) Karagumruk (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajAdanaFredrik MidtšjoDris Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara