Gonsalo Gedes (©villarrealcf.es)
Gonsalo Gedes (©villarrealcf.es)

Gedes se nije naigrao kod kuće, ne bi ni u Vulvsima, zato ide u Viljareal

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 17:33

Da pomogne Žutoj podmornici da upliva u mirnije vode

Drugo zimsko pojačanje za Viljareal je Gonsalo Gedes.

Portugalski ofanzivac preselio se na Madrigal posle razočaravajuće pozajmice u Benfiki, gde je inače počeo igračku karijeru. Gedes je mahom utakmice igrao kao rezervista i dobio je mizernu minutažu u prvom delu sezone, ni celih 300 minuta u 14 nastupa u svim takmičenjima, zbog čega je Vulverhempton reagovao i opozvao njegovu pozajmicu na Lužu kako bi ga prosledio Viljarealu gde se očekuje da ima mnogo značajniju ulogu.

Izabrane vesti

Portugalac je potpisao do kraja sezone, a imaće težak zadatak da pomogne Viljarealu da vrati stari sjaj. Žuta podmornica je tek na 15. mestu sa samo 19 osvojenih bodovai četiri poraza u poslednjih pet kola Primere, zbog čega je klub morao da reaguje i pojača određene delove tima. Potrebno je bilo da se uradi nešto u poslednjoj liniji i u ofanzivnom delu, zbog čega je vraćen zaboravljeni Erik Baji, a Gedes je doveden kako bi se poboljšala efikasnost tima.

Gedes je bio svojevremeno viđen kao jedan od najvećih talenata svoje generacije. Blistao je u dresu Benfike, u kojoj je prošao sve kategorije pre nego što je u januaru 2017. otišao u PSŽ za 30.000.000 evra. Ipak, samo šest meseci kasnije pozajmljen je Valensiji koja ga je u avgustu 2018. otkupila za 40.000.000 evra. Četiri godine kasnije stigao je i do Premijer lige, gde je zaigrao za Vulvse u transferu vrednom 32.600.000 evra. Ipak, ni tu se nije zadržao dugo, pa je već u januaru prošle godine otišao na prvu od dve pozajmice u Benfiki. Prva je bila znatno uspešnija od druge, zbog čega je i preusmeren na Viljareal.

Nikada nije uspeo da ostvari pun potencijal, a kada je i uspevao da izvuče svoje najbolje igre delovao je kao prilično ozbiljan fudbaler. Ali, zbog previše amplituda u igri gotovo da nijedan trener nije mogao zaista da računa na njega...

Nije isključeno da će biti još pojačanja na Madrigalu u završnih desetak dana prelaznog roka.


tagovi

Gonsalo GedesZimski prelazni rok 2024ViljarealVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara