Gelor Kanga u dresu Gabona (©Reuters)
Gelor Kanga u dresu Gabona (©Reuters)

Gelor Kanga izbačen iz reprezentacije zbog brata i snajke?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 17:36

Prvotimac crveno-belih prekršio disciplinski pravilnik

Drugi kontinent, drugačiji i običaji. Potpuno drugačiji. Ali Fudbalski savez Gabona rešio je da „utegne“ stvari i doneo novi disciplinski pravilnik čija će prva žrtva biti – Gelor Kanga.

Prvotimac Crvene zvezde je naime izbačen iz reprezentacije uoči prjateljskih sudara sa Senegalom i Kongom u Francuskoj.

Izabrane vesti

Razlog? Vrlo neuobičajen. Kanga je navodno želeo da u hotel u kojem je bila smeštena reprezentacija, u Amijenu, smesti brata i njegovu suprugu, Gelorovu snajku dakle. A, selektor Tjeri Mujuma je odlučan u nameri da profesionalizuje ambijent u i oko državnog tima.

Oficir za bezbednost reprezentacije Gabona je Kangu uhvatio na delu, baš dok je pokušavao da uvede rođake u hotel. Stručni štab se nije dvoumio.

Za Tjerija Mujumu u njegov stručni štab ovakvo ponašanje nije u skladu sa disciplinskim zahtevima postavljenim kada je on preuzeo funkciju, baš da bi osigurao koheziju u timu i jednak tretman za sve“, naveli su u Fudbalskom savezu Gabona.

Otežavajuća okolnost za Kangu je što on nije baš bilo ko. On je čovek koji je odgirao 56 utakmica za Gabon, postigao tri gola, namestio još pet i sada je jedan od pet kapitena reprezentacije.

Zbog svega toga, a da bi se obezbedilo zdravo okruženje, stručni štab je zamolio igrača da se vrati u klub i on neće igrati u dve prijateljske utakmice u Francuskoj“, dodaju u Savezu uz napomenu da se Kanga izvinio za gest, ali da je svejedno sklonjen jer je selektor Mujuma na Gelorovom primeru želeo da pokaže da neće praviti kompromise kada je reč o disciplini.

Sad, da li će se Kanga vratiti odmah u Beograd? Tu se već afrički izveštaji razlikuju. Neki pišu da će da iskoristi pauzu da poseti svoje u Libervilu, drugi da će odmah nazad u Zvezdu, treći da će ostati sa reprezentacijom u Francuskoj, čisto kao podrška...


tagovi

Gelor Kangareprezentacija GabonaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara