Gorelo u Gelzenkirhenu, Dortmund popustio pod pritiskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 20:35

Bajern ponovo usamljen na čelu tabele...

Čelsi ih je načeo, naneo prvi poraz u 2023. godini, a najveći rival Šalke izgleda usmerio šampionsku trku i gurnuo Bajern na pol-poziciju. Stručnjaci su bili složni u oceni da u ovom veku nikada nije bila veća razlika u kvalitetu između rurskih rivala, ali ujedno su pozivali na oprez, uz dobro poznate opaske ('derbi je derbi'), što se pokazalo kao opravdano. Nakon osam uzastopnih pobeda u Bundesligi i sustizanja aktuelnog šampiona na tabeli, Borusija je sapletena u Gelzenkirhenu - 2:2.

Dva puta su gosti iz Dortmunda vodili, maltene tokom svih 90 minuta izgledalo je kao da Milioneri sve drže pod kontrolom, da su samouvereni i sigurni u trijumf, ali Šalke je još jednom iskazao neverovatni karakter Feniksa i uspeo da po sedmi put zaredom ostane neporažen. Tomas Rajs je očito od gubitničkog tima napravio četu ratnika koja je spremna da 'izgine' do kraja prvenstva za opstanak popularnog kluba u eliti.

Izabrane vesti

Bajern je nakon ovog kiksa Borusije ponovo usamljen na čelu tabele. Do Klasikera je još jedno kolo i reprezentativna pauza. Ništa nije rešeno. Pitanje je samo mogu li momci Edina Terzića da izdignu iz ove situacije i psihološki sprermni dočekaju najvažniju utakmicu sezone u Minhenu.

Šalke, s druge strane, raste iz nedelje u nedelju. Ovaj bod biće mu od ogromnog značaja za samopouzdanje. Prvi put posle četiri godine da su kraljevsko plavi uspeli da izbegnu poraz od Borusije, a i gol su im dali nakon toliko vremena.

Iduće nedelje sledi još jedno 'veliko finale' za njih - gostovanje Augzburgu.

Sjajan ambijent i dosta dobar fudbal videli smo na Feltins areni. Borusiju nije u većoj meri poremetila eliminacija iz Lige šampiona - ako gledamo igrački - međutim čini se da joj je Šalke napravio previše problema ni iz čega. Koliko god su dobrog doneli, defanzivci Dortmunda su uspeli da ponište. Rafael Gereiro i Niko Šloterbek kombinovali su prilikom prvog gola. Ovaj drugi završio je lepim udarcem sa distance. Kod drugog Emre Džan je iz poslednje linije poslao divan pas za Gereira, a ovaj završio izvanrednim udarcem iskosa sa leve strane za 1:2.

Mogli su gosti da postignu još najmanje dva-tri pogotka, nisu uspeli i to ih je skupo koštalo. Mats Humels ponovo nesiguran, Šloterbek često preofanzivan, Džan spor prilikom intervencije kod gola Marijusa Biltera.

Kao šlag na tortu, u 80. minutu nije se proslavio ni golman Majer, pošto mu je Kenan Karaman dao gol glavom maltene sa penaltika...

Dortmund pre pauze očekuje utakmica sa Kelnom, a onda dva meča koja, izvesno, određuju sezonu. Prvo Klasiker, pa onda četvrtfinale DFB kupa protiv Lajpciga, takođe u gostima.

BUNDESLIGA – 24. KOLO

Petak

Keln - Bohum 0:2 (0:1)

/Štoger 9pen, Mašović 76/

Subota

Bajern Minhen - Augzburg 5:3 (4:1)

/Kanselo 15, Pavar 19, 35, Sane 45, Dejvis 75 - Beriša 2, 60pen, Kardona 90+3/

Ajntraht Frankfurt - Štutgart 1:1 (0:0)

/Rode 55 - Vamangituka 75/

Herta - Majnc 1:1 (1:0)

/Engakam 18pen - Ažork 57/

RB Lajpcig - Menhengladbah 3:0 (0:0)

/Verner 57, Forsberg 71pen, Gvardiol 80/

Šalke - Borusija Dortmund 2:2 (0:1)

/Bilter 51, Karaman 80 - Šloterbek 38, Gereiro 60/

Nedelja

15.30: (1,95) Frajburg (3,45) Hofenhajm (4,00)

17.30: (3,30) Verder (3,60) Bajer Leverkuzen (2,25)

19.30: (2,40) Volfzburg (3,25) Union Berlin (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara