Žorž Žezus (©Reuters)
Žorž Žezus (©Reuters)

Gorka pilula za Žorža Žezusa: Fenerbahče od 2:1 do 2:3 i jedva bod u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 22:52

Prvi bod za klub kojem je ovo debitantski meč najvišeg ranga u klupskoj istoriji

Oteran je Žorž Žezus iz Benfike zbog rezultata ispod svih očekivanja u Benfiki, a kako mu je bilo u Lisabonu, nastavilo se i u Istanbulu. Pravu gorku pilulu morao je da proguta portugalski stručnjak već na startu trenerskog mandata na klupi Fenerbahčea pošto je dopustio da bod sa Ulker stadiona odnese Umranije, klub kojem je ovo debitantski meč najvišeg ranga u klupskoj istoriji! I taj bod je još zlata vredan, pošto je sve do drugog minuta nadoknade izgledalo da će mali klub iz istanbulskog predgrađa odneti istorijsku pobedu. Na kraju ipak je bilo 3:3 (2:1).

Fenerbahčeu nije bilo dovoljno ni to što je dvaput vodio, što je imao više šuteva i konkretnih šansi, te veći posed lopte, gosti su i sa ovim bodom napravili pravu senzaciju i Žezusu nabili dodatni pritisak na leđa. Da ne beše Mihe Zajca koji je uspeo da proigra Mergima Berišu u poslednjim trenucima meča, Fenerbahče bi se već našao u ozbiljnom problemu. No, Beriša je bar malo sačuvao obraz svog kluba, mada je veliko pitanje sada na šta će sezona ličiti kada u utakmici gde je bio apsolutni favorit nije mogao da ostvari rutinsku pobedu.

Izabrane vesti

Fenerbahče je vodio sa 1:0 i 2:1 zahvaljujući pogocima Enera Valensije u prvom delu, dok je nadu Umranija probudio Tomislav Glumac. Sa tim golom shvatili su i gosti da i te kako mogu da se nose sa Fenerom, zbog čega su su izašli iz svog kaznenog prostora i krenuli u napad na pobedu. Veći deo drugog poluvremena gosti su bili bolji. Pre nego što je Valentin George izjednačio na 2:2 poništen je pogodak Betajeba zbog ofsajda, a nedugo pošto su po drugi put izjednačili igrači Umranija su stigli i do senzacionalnog preokreta! Strelac je ovog puta bio Antonio Mršić u 73. minutu iz penala.

Ipak, gosti nisu uspeli da izdrže do kraja i sačuvaju rezultat, a Beriša je golom verovatno samo zamaskirao realne probleme Fenera...

Posle dva gola protiv Brejdabliku u kvalifikacijama za Ligu konferencije, Danijel Aleksić bio je strelac prvog od četiri pogotka Bašakšehira u ubedljivom trijumfu nad Kasimpašom.

TURSKA 1 - 1. KOLO

Petak

Istanbul - Trabzon 0:2 (0:1)

/Kornelijus 16, Densvil 86/

Subota

Sivas - Gazijantep 1:1 (0:1)

/Grandel 64pen - Maksim 22/

Bešiktaš - Kajzeri 1:0 (0:0)

/Gezal 90+6/

Nedelja

Giresun - Adana Demir 2:3 (0:2)

/Sajnc 56, Berišbek 90+1 - Inler 23, Belanda 28, Onjekuru 82/

Karagumruk - Alanja 2:4 (0:2)

/Borini 55, Biraski 72 - Eduardo 19, 70, Bekiroglu 28, Jardimči 90+3/

Antalija - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Gomis 90/

Ponedeljak

Bašakšehir - Kasimpaša 4:0 (2:0)

/Aleksić 22, Šiš 38, Čujiar 74, Turuc 77/

Ankaraguču - Konja 0:0

Fenerbahče - Umranije 3:3 (2:1)

/Valensija 19, 45+2, Beriša 90+2 – Glumac 29, George 67, Mršić 73/



tagovi

Danijel AleksićBašakšehirFenerbahčeŽorž ŽezusEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara