Gotovo: Ćabi Alonso izabrao zamenu za Bonifejsa!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 10:16

Ako i njega 'namesti' - eto titule za Verkself

Bajer Leverkuzen je relativno brzo rešio problem napadača! Do kraja nedelje u opremi Verkselfa biće iskusni Španac Borha Iglesijas (31)! Nemački mediji navode da su u toku završni pregovori oko detalja sa Betisom, međutim lokalne novine iz Sevilje - Estadio deportivo - na današnjoj naslovnoj strani već su se oprostile od povremenog reprezentativca Furije.

Borhina slika preko cele naslovne strane i naslov: DANKE! U slobodnom prevodu, hvala za sve što si učinio za Betis.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bajer je žestoko hendikepiran usled odlaska brojnih igrača na Kup afričkih nacija, a u toku je jedna od najvažnijih sezona u klupskoj istoriji i verovatno nikad bolja šansa da klub stigne do prve titule šampiona Nemačke.

Da stvar bude gora, prvi napadač Viktor Bonifejs teže se povredio čim se pridružio reprezentaciji Nigerije, pa umesto da odsustvuje do 11. februara (u najgorem slučaju po Lever, ukoliko bi Nigerija došla do finala), njega na terenu neće biti ni celi mart.

Usled toga lider Bundeslige krenuo je u potragu za napadačem. Poslednjih dana ideja je navodno bio Mojze Ken iz Juventusa, ali izgleda da je prevagu odnela lična želja Ćabija Alonsa.

Zvučaće pomalo čudno to što opredelio za centarfora koji ove sezone nije postigao pogodak u La ligi, međutim imajući u vidu šta je i kako španski stručnjak radio do sada, očito da u klubu sa Baj arene nisu imali pravo da mu kaže - NE!

Lolakni list iz Sevilje navodi da se radi o šestomesečnoj pozajmici koja bi mogla da se pretvori u trajni transfer ukoliko Nemci na leto na račun Betisa uplate 8.000.000 evra.

Podsetimo, kad se Bonifejs povredio, Leverkuzen je ostao samo sa rekonvalescentom Patrikom Šikom i neubedljiv Adamom Hložekom. Ni jedan ni drugi nisu učestvovali u prva četiri gola Bajera u drugom delu sezone - niti golom, niti asistencijom.

Jasno je, dakle, da Ćabiju očajnički treba ozbiljan centarfor kako bi nastavi trku za titulu. E sad, da li je Borha taj...

Španac kroz karijeru nije igrao za velike klubove, niti se redovno borio za trofeje (ima samo Kup kralja sa Betisom), ali očito da Alonso veruje da može da mu pomogne u kriznom trenutku.

Na 181 utakmici za Betis Borha Iglesijas postigao je 52 i namestio 12 golova. Respektabilan učinak za špansku elitu.

Ostaje samo pitanje s kakvim 'oružjem' danas raspolaže...


tagovi

Borha IglesijasZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara