Avram Grant i Barak Bahar (©AFP)
Avram Grant i Barak Bahar (©AFP)

Grant: Srbija je sportska nacija, Bahar preko Zvezde može do Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 13:45

Bivši strateg Partizana, a sada selektor Zambije, zadovoljan zbog prelaska sunarodnika u Beograd

Nekadašnji trener Partizana Avram Grant, koji je 2012. godine osvojio titulu sa crno-belima, ocenio je prelazak sunarodnika Baraka Bahara u Crvenu zvezdu kao idealan potez. Iskusni izraelski trener smatra da će Bahar preko Beograda uspeti da se probije do nekog od klubova iz Premijer lige.

Grant je pre dolaska u Partizan vodio Čelsi, Portsmut i Vest Hem. Sa Plavcima je čak igrao i finale Lige šampiona. Međutim, kasnije ga je karijera vodila dalje u Aziju i Afriku, a trenutno je 68-godišnji strateg selektor Zambije.

Izabrane vesti

Bahar je čak 25 godina mlađi, njemu je trenerska karijera maltene tek na početku iako se tim poslom bavi još od 2012. U Izraelu je osvojio sve što je mogao, uveo je Makabi Haifu u Ligu šampiona, pa je sada u potrazi za novim izazovima došao u Zvezdu. Po Grantu, u idealnu sredinu.

Razgovarao sam malo sa Baharom, ali nismo se dotakli svih bitnih tema. On je veliki profesionalac i smatram da će imati puno uspeha u Srbiji. To je zemlja sporta. U svim sportovima su uspešni. Da, Makabi Haifa je veliki klub, ali iz Srbije će mnogo lakše da se probije do najboljih klubova Evrope”, ocenio je Grant u intervjuu za izraelski portal One.co.il.

Do Premijer lige?

Apsolutno mislim da je sposoban za to. Da nisam imao uspeh sa reprezentacijom Izraela ni ja se ne bih našao tamo. Sve se gleda kroz rezultate. Pregovori su mi bili teški, jer sam dolazio iz fudbalski male zemlje”, prisetio se Grant.

Osim što su sunarodnici i što će obojici u biografijama stajati rad u Srbiji, Grant i Bahar će imati još jednu zajedničku temu. Bivši trener Partizana sada u Zambiji trenira fudbalera Zvezde Kingsa Kangvu. Štaviše, jedan mu je od glavnih igrača uz Patsona Daku, a u subotu je mladi vezista golom overio plasman Zambije na Kup afričkih nacija početkom sledeće godine u Obali Slonovače.



tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanBarak BaharAvram Grantreprezentacija ZambijeKings Kangva

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara