Kings Kangva (©Starsport)
Kings Kangva (©Starsport)

Kangva golom stavio tačku na derbi i ispratio Krasoa u Beograd (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 17:08

Pobeda Zambije nad Obalom Slonovače u kvalifikacijama za Afrički kup nacija - 3:0

Žan Filip Kraso odbio je i poslednju ponudu Sent Etjena za produžetak ugovora, te se očekuje početkom sledeće nedelje u Beogradu, gde bi posle lekarskih pregleda trebalo da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom. Napadač iz Obale Slonovače imao je priliku ove subote da se upozna sa jednim od budućih saigrača, Kingsom Kangvom, koji ga je dočekao sa svojom Zambijom u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija.

Zambiji je pobeda bila neophodna kako bi otklonila svaku dilemu i gostovanje na Komorskim Ostrvima učinila rezultatski nebitnim. I uspela je da ostvari cilj, savladavši rivala 3:0. Strelac poslednjeg gola bio je upravo Kangva, koji je u 55. minutu odlično pratio akciju svog tima po levoj strani i našao se na pravom mestu da loptu nakon odbitka od stative prosledi u gol.

Izabrane vesti

Prethodno su domaćini postigli dva poklon gola. Prvo je to bio autogol Serža Orijea u 31. minutu, kada je još trapavije od njega reagovao golman Čarls Foli, dok je u 48. Lesterov Patson Daka vešto iskoristio nesporazom protivničkog golmana i štopera.

Kangva je zamenjen u nadoknadi utakmice, dok je Kraso u 62. minutu ustupio mesto Maksu Gradelu iz turskog Sivasa. Probao je selektor Žan Luis Gaset da trostrukom izmenom prodrma ekipu Obale Slonovače, ali osim što nisu primili više golova, nije im to donelo željeni rezultat. Svakako, Obala Slonovače će kao naknadni organizator Afričkog kupa nacija - posle oduzimanja domaćinstva Kamerunu - automatski igrati na završnom turniru koji je trebalo da se održi prošlog leta, ali je pomeren na januar i februar 2024. godine.


VALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA H

Subota

Zambija - Obala Slonovače 3:0 (0:0)

/Orije ag 31, Daka 48, Kangva 55/

Lesoto - Komorska Ostrva u toku



tagovi

FK Crvena zvezdakvalifikacije za kup afričkih nacijaZambijaObala SlonovačeKings KangvaŽan Filip Kraso

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara