©Reuters
©Reuters

Grojter se na vreme probudio i uzeo važan bod u Darmštatu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 20:34

Detelinari se vratili na mesto koje direktno vodi u elitni rang

Fudbaleri Grojter Firta su u 29. kolu Cvajte gostovali Darmštatu. U prvom delu sezone su pretrpeli težak poraz na svom stadionu, Ljiljani su pritom večeras bili prilično desetkovani, ali su Detelinari jedva izvukli bod. Gubili su posle prvog poluvremena sa 2:0, ali su za samo šest minuta u drugom stigli do poravnanja. Bili su i na pragu trijumfa, ali je pogodak Diksona Abijame poništen zbog ofsajda, posle interevencije VAR-a - 2:2. Sa bodom su fudbaleri ekipe iz Firta skočili na drugo mesto, imaju tri manje od lidera Bohuma i jedan više od trećeplasiranog HSV-a. Prva dva mesta direktno vode u Bundesligu.

Značiće ipak bod Grojteru, koji je verovatno zaslužio i više na stadionu u Darmštatu. Puleni Stefana Lejtla su u drugom poluvremenu zgromili rivala, imali čak osam udaraca u okvir gola, uspeli su da nadoknade dva gola minusa, ali ne i da dođu do pobede. Golman domaćeg sastava Karl Klaus je upisao debitantski nastup u sezoni usled povreda konkurencije za mesto među stativama, pa je poneo najveće zasluge za osvojen bod.

Izabrane vesti

Domaćin je do prednosti stigao u drugom minutu. Tobijas Kempe je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca. U finišu prvog dela igre Darmštat stiže i do dva gola prednosti, Šnelhard je poslao odličnu loptu ka Serdaru Dursunu, koji je sa ivice kaznenog prostora snažnim udarcem duplirao prednost svoje ekipe.

Totalna ofanziva Grojtera u nastavku, ređale su se prilike pred Klausovim golom, ali u 69. minutu je bio nemoćan. Džulijan Grin je uhvatio volej na ivici peterca i na efektan način smanjio prednost domaćeg sastava. Samo 10 minuta kasnije ponovo je kapitulirala odbrana Darmštata, ovoga puta posle kontre po desnoj strani. Pol Segvin je posle centaršuta loše zahvatio loptu glavom, ali je do nje stigao David Raum, koji je bio brži od neodlučnog Klausa, te je poravnao rezultat.

Igrao se 86. minut kada su gosti došli i do trećeg pogotka, Abijama je prosto proleteo po levoj strani, odigrao je pas u sredinu, jedan od saigrača mu je ubrzo vratio loptu, koju je on smestio u mrežu rivala. Ipak, reagovao je VAR, pa je pogodak Detelinara poništen zbog ofsajda.

CVAJTA - 29. KOLO

Petak

Braunšvajg - Paderborn 0:0

Darmštat - Grojter Firt 2:2 (2:0)

/Kempe 2, Dursun 40 - Grin 65, Raum 75/

Subota

13.00: (1,62) Sankt Pauli (4,00) Vircburger (5,40)

Nedelja

13.30: (1,85) Bohum (3,60) Hanover (4,30)

13.30: (2,75) Regenzburg (3,10) Hajdenhajm (2,70)

13.30: (3,70) Osnabrik (3,40) Fortuna Diseldorf (2,05)

Četvrtak

Sandhauzen - Hamburger

Ponedljak (26.4.)

Karlsrue - Aue

Utorak (27.4.)

Nirnberg - Holštajn Kil

*** kvote su podložne promenama



tagovi

GrojterDarmštatCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara