Sterling i Gvardiola (@Reuters)
Sterling i Gvardiola (@Reuters)

Gvardiola otvorio vrata Sterlingu: Ko nije srećan slobodno može da ide...

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 16:18

"Fudbaleri žele da igraju stalno, razumem to, ali ja ne mogu da im garantujem mesto u startnoj postavi na svakoj utakmici"...

Samo 24 sata nakon što je nagovestio da bi mogao da promeni sredinu usled male minutaže ove sezone, Rahim Sterling dobio je "odgovor" od Pepa Gvardiole. Mančester Siti sutra igra protiv Barnlija (16.00), u to ime održana je konferencija medije, međutim španski stručnjak bio je obasut pitanja oko reprezentativca Engleske.

Otkako je došao na Etihad iz Liverpula pre šest godina (63.700.000 evra) Sterling je odigrao najviše utakmica od svih iz aktuelnog igračkog kadra. Ove sezone, međutim, tek 274 minuta u Premijer ligi...

Izabrane vesti

Gvardiola je u prvih mah kazao kako je iznenađen i da nije obavešten o tome da Rahim razmatra svoju budućnost u klubu, a potom poručio kako kod njega niko nema zagarantovane minute.

"Sterling je naš igrač i nadam se da će i u budućnosti biti važan za ovaj klub. Fudbaleri žele da igraju stalno, razumem to, ali ja ne mogu da im garantujem mesto u startnoj postavi na svakoj utakmici. Treba da govore na terenu, to je najbolje mesto za takve stvari. I ovo se ne odnosi samo na Rahima, već na sve. Nisam tip trenera koji forsira 11 igrača i to je to. Kod mene su svi uključeni".

Sledećim komentarom Gvardiola je jasno poručio Sterlingu šta treba da učini ako nije srećan u Mančesteru:

"Ono što želim od Rahima i svih mojih igrača generalno jeste da budu srećni. Da im bude drago što su članovi ovog kluba. Ako nije tako onda slobodno mogu da donesu odluku o odlasku".

Jedan od najskupljih engleskih fudbalera svih vremena ima još 18 meseci ugovora, a pregovori oko novog nisu započeti. Na tu temu Pep je kazao:

"Nisam uključen u te stvari. Od prvog dana klub odlučuje o tome, ne ja".

Podsetimo, Rahim Sterling je tokom jučerašnjeg dana govorio kako bi voleo da upozna nove kulture i da nauči neki novi jezik, apostrofiravši kako mu se najviše dopadaju francuski i španski. Prethodnih dana njegovo ime dovodilo se uglavnom u vezu s Barselonom...

"Nisam osoba koja će da se žali, nisam želeo da od ovoga pravim nešto veliko", rekao je Sterling u četvrtak. "Nastavljam s poslom, radim što od mene traže. Ali jedva čekam da ponovo igram redovno i da postižem golove. Ako ne igram, nisam srećan".

U uvodnom delu sezone prednost u odnosu na Sterlinga imao je Džek Griliš. Postoje međutim najave s Ostrva da sledi period u kom bi Griliš mogao više da odmara, a Sterling da bude starter.

Ako mu se ove reči ne obiju o glavu, naravno...


tagovi

Jirgen KlopRahim Sterling

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara