Danijel Staridž (©AFP)
Danijel Staridž (©AFP)

Haos u Australiji: Pert Glori u karantinu do Nove godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 23:30

A-liga otkazala preostala dva ovogodišnja meča ekipe iz Zapadne Australije, koja zbog jednog igrača pozitivnog na kovid mora da provede 14 dana u strogoj izolaciji u Brizbejnu, 4.000 kilometara daleko od svojih porodica?!

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Eksplozija novih slučajeva virusa korona u Australiji zahvatila je i klubove A-lige. Najgore je prošao Pert Glori, čija se kompletna ekipa sada nalazi u 14-dnevnom hotelskom karantinu u Brizbejnu, pošto je jedan od igrača bio pozitivan na virus korona.

Izabrane vesti

Svi fudbaleri i treneri A-lige, kao i velik deo javnosti, zaprepašćeni su činjenicom da će igrači Glorija morati da provedu Božićne praznike u hotelskim sobama, 4.000 kilometara daleko od svojih porodica, a njihove preostale utakmice u 2021. godini, protiv Brizbejna i Adelajda, su otkazane.

"Jedan od mojih saigrača je nažalost dobio kovid i sada se cela ekipa nalazi u hotelskom karantinu u Brizbejnu. Izgleda da ćemo ovde sami u hotelskim sobama provesti narednih 14 dana, uključujući i Božić", napisao je na Tviteru as Glorija i nekadašnji prvotimac Liverpula Danijel Staridž.

Englez je ipak izrazio nadu da će se pronaći rešenje za ovu nezavidnu situaciju i da će njegov klub uskoro nastaviti da igra fudbal.

06.05: (2,35) Mekartur (3,25) Njukasl Džets (2,90)

Ekipa Glorija je nadrljala zbog činjenice da se u trenutku kada su zabeležili jedan pozitivan slučaj kovida bili u Kvinslendu, državi koja ima izuzetno rigidne pandemijske propise. Međutim, još jedna nevolja je što Zapadna Australija, čiji je glavni grad Pert takođe ima striktna pravila i zaključane granice za sve koji su taraženi ili se smatraju bliskim kontaktima inficiranih osoba.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Podršku ekipi Glorija uputili su i treneri Adelajd Junajteda i Vestern Junajteda, koji su poručili da A-liga treba da pronađe rešenje da igrači i stručni štab ove ekipe št pre izađu iz karantina i makar nastave sa treninzima.

"Zaista ne razumem šta je poenta obavezne vakcinacije, ako i dalje moramo da živimo kao ranije. Saosećam sa ekipom Glorija i smatram da A-liga treba da uradi sve što može da oni ne provedu narednih 14 dana u karantinu", rekao je trener Adelajda Karl Vert.

Apsurd cele situaije je da i ekipe Njukasl Džetsa, Vestern Junajteda, Mekartura i Sidneja, takođe imaju zaražene igrače, ali njihove ekipe nisu u izolaciji jer se nalaze na teritoriji saveznih država koje imaju fleksivilnije kovid propise. Bek Sidneja Rajan Grant, koji je pre sedam dana bio pozitivan na virus već je dobio zeleno svetlo da se vrati ne samo na treninge, već i da bude u kombinaciji za nedeljni meč protiv Velington Finiksa.

08.45: (1,87) Sidnej (3,45) Velington (3,90)

Ovom utakmicom se zatvara peto kolo A-lige. Čak i najljući rivali ekipe Sidneja nisu mogli ni da zamisle da će posle četiri runde takmičenja najtrofejniji klub austeralijskog prvenstva imati samo dva boda i nijednu zabeleženu pobedu. Ako su mogli da biraju, boljeg suparnika za razbijanje malera od Velington Finiksa nisu mogli da pronađu. Ne samo da je klub sa Novog Zelanda već dve godine u izgnanstvu na istočnoj australijskoj obali i igra mečeve kao domaćin u Vulongingu, već su i ovu sezonu počeli prilično loše.

Takođe, Sidnej protiv Velingtona ima jedan od najboljih međusobnih učinaka, sa 25 pobeda iz 43 odigrana meča. Finiks je slavio 13 puta, a samo pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Ako Sidnej ne pobedi sada, zaista je pitanje kada će imati bolju priliku da se pokrene sa "mrtve tačke". Trener Stiv Korika ima raspolagnju sve igrače, osim Luka Bratana za kojeg je sezona završena. Miloš Ninković, Adam Le Fondr i Bobo biće najjače uzdanice nebesko plavih u duelu sa Velingtonom, koji je u prošlom kolu pretpreo debakl od skromne kipe Njukasl Džetsa (4:0).

AUSTRALIJA 1- 5. KOLO

Petak

Vestern Junajted - Adelejd 1:0 (1:0)

/Pejn 44/

Subota

Sentral Koast Mariners - Vestern Sidnej Vonderers 2:0 (0:0)

/Godard 59, Božanić 90/

Melburn Siti - Melburn Viktori 2:2 (0:1)

/Meklaren 60, Nabut 63 - Marđota 12, D'Agostino 81/

Nedelja

06.05: (2,35) Mekartur (3,25) Njukasl Džets (2,90)

08.45: (1,87) Sidnej (3,45) Velington (3,90)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Brizbejn - Pert

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija 1SidnejFC SidnejSidnej FCVelington FiniksVelingtonAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara