Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Holandijom odjekuje da je Junajted dogovorio Ten Haga, on već pravi planove i želi portugalskog plejmejkera

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.22. | 19:15

Čekaju se potvrde ostalih izvora

Izgleda da je Mančester junajted izabrao novog trenera i da će to biti - Erik Ten Hag!

Kako javljaju holandska i engleska redakcija portala ESPN, Mančester junajted i Erik Ten Hag postigli su definitivan dogovor oko angažmana za narednu sezonu. Holandski stručnjak obavio je još jednu rundu pregovora posle onog prošlog meseca i izbor je definitivno pao pored Maurisija Poketina, Luisa Enrikea i Đulena Lopetegija.

Izabrane vesti

Subota, 13.30: (4,40) Everton (3,60) Mančester junajted (1,90)

Velikan sa Old Traforda vidi Ajaksovog šefa struke kao pravog dugoročnog naslednika Olea Gunara Solskjera, a u izboru su učestvovali privremeni trener Ralf Rangnik koji će od leta preuzeti savetodavnu ulogu, te suvlasnik Džoel Glejzer, generalni direktor Ričard Arnold, tehnički direktor Daren Flečer i sportski direktor Džon Murto.

U Mančester junajtedu odlučili su da više ne prolongiraju sa donošenjem odluke i odlučili su da plate otkupnu klauzulu od 2.000.000 evra o kojoj se dosta spekulisalo prethodnih dana.

Interesantno je da je izbor pao na Ten Haga pre Poketina iako se u ostrvskoj javnosti dosta pisalo o tome da je navodno Junajtedova svlačionica bila podeljena po pitanju njegovog dolaska i da je želela više Argentinca. Međutim, Poketinove muke u Pari Sen Žermenu, u kombinaciji sa troškovima na ime plate i svih bonusa dovele su do toga da nekadašnji strateg Totenhema i tiha patnja vodećih ljudi u Junajtedu bude precrtan u korist Ten Haga.

Njemu se sada traži prvi asistent britanskog porekla koji će biti tu da ga što brže uvede u izazove ostrvskog fudbala. Prvi pik je navodno Stiv Meklaren koji je istu ulogu obavljao kod ser Aleksa Fergusona u periodu od 1999. do 2001. godine. Međutim, on se već tri godine ne bavi trenerskim poslom, pa je jedan od pikova i Ten Hagov sunarodnik Rene Mulenstin koji je prošao sve pozicije u Mančester junajtedu, od trenera mlađih kategorija i rezervi, do člana stručnog štaba prvog tima od 2007. do 2013. godine. Od 2018. je pomoćni trener u reprezentaciji Holandije.

Dok je priča o definitivnom dogovoru u etru, Ten Hag navodno već pravi planove za igrački kadar i kao najveću želju vidi – Rubena Nevesa. Plejmejker Vulverhemptona nedavno je javno govorio o planovima da napravi iskorak u karijeri i zaigra za klub koji se takmiči u Ligi šampiona.

Ten Hag je veliki obožavalac Nevesovih kvaliteta i njegov igrački rast i razvoj prati još iz vremena kada je ovaj igrao za Porto, a on bio trener u Bajernu. Neves je takođe bio na Junajtedovom radaru još iz vremena dok je Solskjer bio na čelu. Portugalac je u Vulvsima još od 2017. godine i učestvovao je u rastu kluba iz Čempionšipa do redovnog učešća u Premijer ligi. Ima ugovor na još dve godine, zbog čega bi Vulvsi verovatno pristali na razgovor o transferu. Pogotovo ako ponuda bude dobra, u rangu između 40.000.000 i 50.000.000 evra.

Njegov agent je Žorž Mendeš, koji vodi karijeru Kristijana Ronalda i poslovično ima dobre odnose sa ljudima iz Junajteda.


tagovi

Ruben NevesErik ten HagMančester JunajtedVulverhempton

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara