Foto: AFP
Foto: AFP

Holivud sa Rajne osvaja stadion kralja Viljema II

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 13:08

Vitese šest puta zaredom postizao bar dva gola protiv ekipe iz Tilburga

Nikada ranije Viljem II i Vitese nisu ukrštali koplja u Kupu Holandije, a večeras od 21.00 to će se promeniti. Ekipa koja je u Erediviziji prethodno vezala tri poraza ugostiće, ove sezone vrlo raspoloženi Vitese koji pored borbe za Evropu kroz prvenstvo, želi da napreduje i u najmasovnijem takmičenju i domogne se, za početak osmine finala.

Holivud sa Rajne je 2017. godine na De Kajpu podigao prvi i za sada jedini pehar namenjen osvajaču nacionalnog kupa. Uz dva gola Rikija Van Folksvinkela pao je AZ Alkmar. Sa druge strane, priliku za premijerni kup trofej u klupskim vitrinama Viljem drugi je imao u sezoni 2018/19. Ipak, neprikosnoveni Ajaks mu nije dao nikakvu šansu u roterdamskom finalu gde je golovima Dejlija Blinda, Rasmusa Kristensena i dvostrukog strelca Klas-Jana Huntelara slavio 4:0.

Izabrane vesti

Još uvek je rano za priče da li bi neki od najvećih klupskih uspeha i jednima i drugima mogli da se ponove. Ali činjenica je da ko bude slavio ide korak bliže tom cilju. Vitese će na Stadionu kralja Viljema II biti favorit kako zbog rezultata u holandskom prvenstvu, tako i zbog prethodnih međusobnih okršaja.

Poslednjih godina, Viljem II jednostavno ne zna sa rivalom iz Arnema. Vitese ga je pobeđivao četiri puta uzastopno i samo jednom je u toj seriji postigao manje od tri gola. Otkako je sezona počela, ekipa sa Gelredoma upisala je osam pobeda uz po dva remija i poraza. Prvi neuspeh priredio mu je Ajaks i to nimalo lako, dok je krivac za drugi poraz potpuno neočekivano bio Zvole.

Kada je reč o Viljemu, klub iz Tilburga nalazi se u zoni ispadanja i uz Emen ima status člana Eredivizije sa najviše poraza – čak 8 iz 12 utakmica. Četa Adrija Kostera prima okruglo dva gola po utakmici, a Vitese se sprema da joj sedmi put zaredom spakuje bar dva gola. Za to bi, pre svih trebalo da se postara napadački tandem dvojice najboljih strelaca - Lui Openda i Usama Darfalu (obojica po pet pogodaka).


tagovi

Kup HolandijeViteseViljem II

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara