Humanitarni tiket u podne: Miladin Miladinović tipuje za ŽFK Radnički iz Pirota

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.01.24. | 12:01

Trener iz Pirota čeka jedinicu Evertona

Jedan od sportskih simbola juga Srbije svakako je i Radnički iz Pirota. Danas je s nama trener Miladin Miladinović, koji vodi žensku fudbalsku selekciju pomenutog kluba, kome je i namenjen potencijalni dobitak od ovog listića.

Inače, naš današnji gost poseduje UEFA B licencu, radi u Sportskom centru Pirot, ali i u ŽFK Radnički kao koordinator svih selekcija i trener pionira.

Izabrane vesti

Pa da krenemo u igru uz 1+I&1+II sa meča MAROKO – TANZANIJA. Čist zicer za Maroko u prvom kolu. Sve karte su u rukama ove selekcije, koja je u novembru prošle godine, dakle, ne tako davno tukla Tanzaniju sa 0:2. Bilo je to u drugom kolu kvalifikacija za SP, a bitno je znati da na toj utakmici Tanzanija nije imala ni jedan šut u okvir gola.

Nastavljamo uz dvojku sa utakmice LEUVEN – ANTVERPEN. Antvetpen je tim koji je nekada generalno imao monopol na primat po pitanju pobeda na mečevima para. Međutim, to nije aksiom u bliže vreme, kada je umeo da „prisrane“ i na remi. Naime, dva X ishoda, plus kec protiv Luvena došli su na mečevima ovih timova u prethodnoj kalendarskoj godini.

Jedinicu imamo na meču EVERTON – KRISTAL PALAS. Biće i sada tvrdo. S početkom januara počinje i čuvena magija engelskog FA Kupa. Od treće runde takmičenja uključuju se i Premijerligaši, a jedan od prvih duela 1/32 faze nije pokazao ni delić zabave koju FA kup može da priredi. Propozicije su takve da će se odigrati ponovljeni meč na Gudison parku. Tek od osmine finala se odmah ide u produžetke u slučaju nerešenog ishoda posle 90 minuta.

Na meč PSV – TVENTE, idemo sa 1&2+ tipom. Jeste Tvente treći na tabeli, ali u Kupu Holandije ima jako težak posao protiv PSV-a, koji u prethodnih 17 kola šampionata ima isti broj pobeda. Dakle, protiv perfektne ekipe teško da može da učini mnogo toga.

I, to bi bilo sve što se tiče tipovanja od Miladina Miladinovića, koji je već sedam godina u ženskom fudbalu. Pre nego što se predao ovom poslu, u matičnom Radničkom iz Pirota prošao je sve selekcije kao igrač, a kao trener radio je sa dečacima.

Inače, Radnički iz Pirota osnovan je 1945. godine, što samo po sebi ukazuje da je reč o klubu velike tradicije. Ono što je možda i značajnije je da su boje kluba nosili mnogi sjajni pojedinci. Dres sa državnim grbom oblačili su: Jovan AnđelkovićJovan Stanković i Radivoje Manić. U dresu Radničkog najviše je pružio Miroljub Đorđević, koji je za Radnički odigrao 408 zvaničnih utakmica i postigao 150 golova, taj njegov rekord još dugo neće biti dostignut. S tim u vezi, 1995. godine povodom proslave pedesetogodišnjice kluba proglašen je za najboljeg igrača Radničkog svih vremena. Takođe je mnogo velikih asova koji su sa strane dolazili u Pirot i ovde započinjali sjajne karijere poput: Slobodana Janjuša, Ljube Stevanovića, Milana Radovića, Mateje Kežmana, Nenada Jestrovića, Milijana Tupajića, Vladimira Petkovića, Ivana Gvozdenovića.

U tri navrata 1975/76, 1976/77. i 1995/96. Radnički je bio na domak plasmana u Prvu saveznu ligu. U tim sezonama Radnički je osvajao treće mesto u prvenstvu, a u elitu su ispred njega odlazili Vardar Skoplje, Priština i Napredak Kruševac. U najmasovnijem takmičenju, Kupu Jugoslavije, 1975/76 stigli su do četvrtfinala gde su poraženi od Dinama iz Zagreba. Pre toga u osmini finala Beli su pobedili veliku Crvenu zvezdu s rezultatom 4:2. U sezoni 2004/05 Radnički je stigao do četvrtfinala Kupa Srbije i Crne Gore, kada je u Pirotu poražen od beogradskog Rada sa 1:0. To je ukratko lična karta kluba u kom radi naš današnji gost.

I, to je to od našeg uvaženog gosta uz želju da baš s njegovim tipovanjem proslavimo novi dobitak koji će podići našu do sada kroz akciju doniranu sumu u iznosu od 30.660.709 dinara. Naravno Miladinu Miladinoviću  želimo puno uspeha u njegovim sportskom radu.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama


tagovi

humanitarni tiketRadnički Pirotsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara