Duel Nejmara i Mateusa Uribea (©AFP)
Duel Nejmara i Mateusa Uribea (©AFP)

I to se dogodilo: Brazil zaustavljen u Barankilji, autsajderi slavili (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 01:08

Kolumbija prva selekcija koja je otkinula dva boda Selesau u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru – 0:0. Pirove pobede Venecuele i Bolivije na svojim terenima

Svemu dođe kraj, pa i maksimalnim učinkom Brazila u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Posle devet vezanih pobeda, Selesao je zaustavljen u Barankilji – 0:0. Ovaj bod mnogo više značiće domaćoj selekciji, koja je posle Urugavaja u Montevideu odigrala još jedan meč bez pogodaka i ostala na petom mestu koje donosi baraž za Svetsko prvenstvo naredne godine.

Brazilci su imali veći posed lopte, ali nije bilo mnogo prilika za gol. U većem delu susreta gledali smo uspavanku u Barankilji. Selektor vicešampiona Južne Amerike Tite je krenuo ofanzivno. Gabrijelu Žezusu i Gabrijelu Barbosi Gabigolu u napadu se pridružio i Nejmar. As Pari Sen Žermena, pauzirao je pre tri dana u Karakasu protiv Vencuele zbog tri žuta kartona. On je tokom dana najavio da će mu Katar biti poslednje Svetsko prvenstvo. Kolumbijci su biili zadovoljni bodom, a i Brazilci nisu bili previše nezadovoljni iako su prekinuli trijmfalni niz. Viza za Katar je izvesno obezbeđena.

Izabrane vesti

U 70. minutu je Radamel Falkao, koji proživljava drugu mladost u dresu Rajo Valjekana, postigao gol, ali je on opravdano poništen jer je pre toga faulirao jednog igrača Brazila. Nekoliko minuta kasnije, Nejmar je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman domaće selekcije David Ospina odlično intervenisao.

U 11. kolu, autsajderi Bolivija i Venecuela pobedili su na svojim terenima i udaljili Peru, odnosno Ekvador iz borbe za prvih pet mesta. Bolivijici su na stadionu Ernardo Siles u La Pazu, na nadmorskoj visini od 3.596 metara, slavili golom igrača belgijskog Beršota Ramira Vake u 84. minutu. Peruanci su posle pobede nad Čileaom u Limi pre tri dana, sada napravili korak unazad u nastojanjima da uhvate priključak za gornjim delom tabele.

Veće iznenađenje je trijumf Venecuele na svom terenu protiv Ekvadora sa 2:1. Oslabljeni domaćini bez nekoliko glavnih igrača, pre svega napadača Evertona Salomona Rondona, pružili su žestok otpor Brazilu pre tri dana (1:3, vodili posle prvih 45 minuta), a sada su pogocima Mačisa i Bela došli do tek drugog trijumfa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Poveli su gosti golom Valensije s bele tačke. Ekvadorci su ostali na trećem mestu, ali su propustili priliku da se odlepe u odnosu na Urugvaj i Kolumbiju. Domaćinima ovaj trijumf neće mnogo značiti, osim prestiža.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 11. KOLO

Nedelja

Bolivija – Peru 1:0 (0:0)

/Vasa 83/

Venecuela – Ekvador 2:1 (1:1)

/Mačis 45+1, Belo 64 - Valensija 37pen/

Kolumbija – Brazil 0:0

Ponedeljak

01.30: (1,70) Argentina (3,60) Urugvaj (6,25)

02.00: (2,10) Čile (3,25) Paragvaj (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara