Goran Maksimović, Igor Miladinović i predstavnica kompanije Mozzart Jelena Zrnzević
Goran Maksimović, Igor Miladinović i predstavnica kompanije Mozzart Jelena Zrnzević

Igrač meseca Igor Miladinović: U klubu su verovali u mene više nego ja sam

Vreme čitanja: 5min | čet. 07.03.24. | 10:51

Vezni fudbaler Čukaričkog obeležio prvi mesec u 2024. godini

Dve pobede u tri prolećna kola zadovoljavajući je učinak iz perspektive Čukaričkog, a posebno značajan doprinos tokom februarskih izazova tima sa Banovog brda imao je talentovani vezni fudbaler Igor Miladinović. Fudbaler Brđana je sa dva gola potpisao pobedu (3:0) na premijeri u 2024. godini, protiv Radnika iz Surdulice, a inspirisan je bio i u utakmicama protiv Železničara i Crvene zvezde, te je poneo epitet igrača meseca u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

"Individualne nagrade su pokazatelj da dobro radim i podstrek da nastavim na isti način i u budućnosti. Zahvalan sam i čast mi je što sam izabran za najboljeg u prethodnom mesecu. Zadovoljan sam kako je sve krenulo, pobedili smo sve osim Crvene zvezde. Dobro smo počeli drugu polusezonu, a ja sam doprineo sa tri gola. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", rekao je Miladinović.

------

Uz epitet najboljeg u februaru, fudbaler Čukaričkog je imao čast da preusmeri novac kompanije Mozzart u humanitarne svrhe, a Miladinovićeva odluka je bila da pomogne Stefanu, mladiću koji se bori da ponovo prohoda.

"Drago mi je što imam priliku da pomognem Stefanu, želim mu da što pre počne da hoda i da ga ubrzo vidimo na utakmicama Čukaričkog".

Fondacija Mozzart za svaki gol u domaćem šampionatu donira 10.000 dinara, a ofanzivni vezista Brđana odlučio je da februarski humanitarni fond od 670.000 dinara usmeri za lečenje Stefana Maksimovića.

Veoma sam zahvalan na ovoj nagradi, jer mi je dala priliku da učestvujem u jednoj lepoj humanitarnoj akciji. Želim Stefanu da što pre prohoda i da se uskoro vidimo na stadionu Čukaričkog“, naglasio je Miladinović, koji je ček uručio baš na mestu gde redovno trese mreže.

Stefanov otac Goran istakao je da su veliki gestovi „malih“ ljudi i te kako značajni u ovakvim situacijama. Posle nesrećnog pada sa velike visine, njegov sin se već mesecima nalazi na lečenju, a potrebna su značajna sredstva za rehabilitaciju, fizikalne terapije, ortopedska pomagala, putne i troškove smeštaja...

Proces oporavka je spor, ali ne gubimo veru i nadu da će naše dete uskoro stati na noge i ponovo hodati. Veliko hvala Fondaciji Mozzart, fudbalskom klubu Čukarički i posebno fudbaleru Igoru Miladinoviću, koji je odlučio da ceo iznos donira za Stefanovo dalje lečenje. Pozivam sve koji mogu da pomognu da pošalju SMS 1603 na 3030“, poručio je Goran Maksimović.

Od početka sezone, svaki gol u domaćem šampionatu vredi više. Raspucani strelci su širom superligaških terena postigli 473 gola, pa je do sada Fondacija Mozzart donirala 4.730.000 dinara. Taj fond će se narednih nedelja još više uvećavati, zahvaljujući junacima Superlige humanosti.

------

Hajmo mi nazad na Miladinovića. Mladi fudbalski arhitekta izvanredno je sarađivao sa Lukom Adžićem u Surdulici, te je dve asistencije iskusnijeg saigrača umeo da pretoči u pogotke kojima je praktično do 18. minuta već otklonio dileme po pitanju ishoda sureta u Surdulici. Fenomenalno izdanje na prvom prolećnom koraku očigledno je predstavljalo vetar u leđa za Kruševljanina rođenog 2003. godine koji je predstavljao konstantnu glavobolju za Pančevce u prvoj utakmici na Banovom brdu u 2024. Često je Miladinović u kooperaciji sa najbližim saigračima pravio višak pred kaznenim prostorom rivala, a na pretnje u njegovoj režiji nadovezali su se golovi saigrača za preokret i novo slavlje.

"Dva gola protiv Radnika su mi pomogla da na idealan način otvorim proleće. Drago mi je, mada sam mogao i do het-trika, ali ima vremena i za utakmicu na kojoj ću biti trostruki strelac. Posveta za golove i ostvarene uspehe ide porodici koja je tu i kada ne ide, ali se zahvaljujem i saigračima, stučnom štabu i upravi kluba jer su mi bili podrška. Više su mi u klubu govorili da će ovo proleće biti moje nego što sam ja to verovao. Đole Ivanović i direktor Matijašević su bili uvereni da ću se pokazati u dobrom svetlu i ispostavilo se da su imali pravo. Sada je potrebno samo da nastavim ovako".

Pokazao je Miladinović tokom dosadašnjih izazova u seniorskoj karijeri da može da igra na poziciji defanzivnog i centralnog veznog fudbalera, iako mu najviše prija ofanzivnija uloga, iza špica, a tokom februara je deficit izbora na poziciji centarfora predstavljao povod da igrač Čukaričkog demonstrira da se odlično snalazi i u ulozi lažne devetke. Odradio je Miladnović sve zadatke na vrlo visokom nivou, ofanzivniju ulogu je iskoristio i pretočio u golove, pa je od prvenca početkom sezone do danas stigao do osam prvenstvenih pogodaka (uz jedan gol u Evropi).

"Cilj mi je da postignem dvocifren broj golova, ali ću pomerati zacrtanu granicu kada stignem do nje".

Igor MiladinovićIgor Miladinović

Februarski utisak kada je u pitanju Čukarički za nijansu je pokvario poraz od Crvene zvezde, ali čak i u Ljutice Bogdana je Miladinović zaradio prelaznu ocenu i potvrdio da izrasta u lidera aktuelne generacije Čukaričkog. Ostatak prvenstva će biti prilika da centralni vezista i Brđani nastave pohod na novu evropsku vizu, a nagrada za najboljeg u februaru bi mogla da predstavlja dodatni podstrek za Miladinovića koji je već u žiži pažnje šire javnosti.

"Zvezda je pored Partizana najjači tim u ligi, bore se za titulu i zaista je teško ostvariti pozitivan rezultat na njihovim stadionu. Pružili smo otpor, mada je, kada se sve sagleda, brzi gol iz penala bio presudan. Zadovoljan sam jer smo odmah pokazali reakciju i već u sledećem kolu se vratili na pobednički niz".

Dobrim igrama Miladinović se brzo našao na spiskovima skauta, te je značajno interesovanje za vezistu Čukaričkog ovog proleća.

"Stižu ponude, dosta je razgovora, ali sam prepustio ljudima iz kluba da oni prvi sve saslušaju i procene, a videćemo na kraju šta će biti. Radim kao i do sada, svestan da moram stalno da se dokazujem, a naravno da mi je san da odem u inostranstvo i da napravim što bolju karijeru", kazao je lucidni vezista.


tagovi

Igor MiladinovićIgrač meseca Mozzart Bet Superligeigrač mesecaČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara