Antoan Kombuare (©AFP)
Antoan Kombuare (©AFP)

Ikona prearapskog PSŽ-a ušla u Žutu kuću i odmah uradila šta treba

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 15:11

Čuveni Antoan Kombuare stigao u Nant pre dve sedmice i već počeo da vodi Kanarince ka opstanku

Nema mnogo ljudi koji podsećaju na jedan drugi Pari Sen Žermen od vremešnog Antoana Kombuarea. Stručnjak poreklom sa Nove Kaledonije vodio je Svece tokom prve polovine devedetih godina prethodnog veka i u tom periodu osvojio jednu titulu šampiona Francuske, dva državna kupa i igrao čak tri polufinala evropskih takmičenja zaredom (Kup Uefa 1993, Kup Kupova 1994, Liga šampiona 1995). Nije Kombuare u nastavku trenerske karijere dosegao najveće visine, ali je s vremena na vreme pokazivao da je izuzezno kvalitetan stručnjak, kao kada je sa Nantom osvojio kup 2022. godine

Pre nekoliko sedmica preuzeo je Nant ponovo, ovog puta u nameri da popularnoj Žutoj kući izbori opstanak. Uzimajući u obzir kako je otpočeo novi mandat na Bužuaru, čini se da će i ovog puta Kombuare pokazati kakva je veličina. Punim pogotkom ispostavila se odluka 61-godišnjeg trenera da desetal minuta pred kraj uvede levokrilnog napadača Kadera Bambu, strelca jednog jedinog gola od početka sezone (na 17 odigranih utakmica). Napadač poreklom iz Obale Slonovače krenuo je u solo-prodor u drugom minutu nadoknade vremena i iskoristio jednu od retkih prilika na utakmici protiv Avra (1:0) i udaljio Nant na pet bodova od zone ispadanja. (Gol pogledajte OVDE).

Izabrane vesti

Prava uspavanka viđena je na Okean stadionu, a ophrvani prevelikim značajem utakmice, kao da ni jedni ni drugi nisu imali hrabrosti da napadnu. Avr je povremeno pretio preko iskusnog reprezentativca Gane Andrea Ajua, ali je generalno bio bezopasan i uputio tek jedan udarac u okvir gola za čitavu utakmicu.

Pred današnji susret dva tima bila su bodovno poravnata, a da je meč završen remijem, oba tima imala bi po tri boda više od zone baraža za opstanak. Pomalo nezgrapni, ali veoma koristni Kader Bamba pokazao se Kombuareovim zlatnim džokerom i doneo Nantu možda ključne bodove u borbi za opstanak u Ligi 1.

FRANCUSKA LIGA 1 – 29. KOLO

Petak

Mec - Lans 2:1 (2:1)

/Mikautadze 34, 45+2 – Sotoka 13pen/

Subota

Strazbur - Rems 3:1 (1:1)

/Gameiro 44pen, Sila 50, Dion 90+2 - Nakamura 7/

Ren - Tuluz 1:2 (1:2)

/Due 20 - Kaseres 22, Dijara 32/

Nedelja

Avr - Nant 0:1

/Bamba 90+2/

15.00: (3,45) Klermon (3,50) Monpelje (2,20)

20.45: (2,30) Olimpik Lion (3,45) Brest (3,30)

Odloženo za 24. april:

Lorijan – Pari Sen Žermen

Monako – Lil

Olimpik Marselj - Nica

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Džermejn PenantAvr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara