Slavlje Crvenih đavola
Slavlje Crvenih đavola

Ipak je to Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.18. | 20:23

Brodarac ostavio dobar utisak, ali je na startu utakmice naivno primao golove, pa mu je kasnije bilo isuviše teško da se vrati u igru

Razlika u talentu je minimalna ili je možda čak i nema, ali jasno je da Mančester junajted u svom omladinskom timu ima više dovršenih fudbalskih proizvoda i napredniji sistem igre. Vrlo verovatno najveći deo igrača iz ekipe Nikija Bata nikada neće ugledati svetlost Teatra snova, ali je ovaj tim Crvenih đavola večeras na Voždovcu bio dovoljno kvalitetan da bez većih problema izađe na kraj sa Brodarcem i zahvaljujući golovima Indija Bonena i Tajrela Vorena obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona za mlade - 0:2 (0:2)

Srpski šampion se hrabro suprotstavio zvučnom protivniku, tokom većeg dela utakmice uspevao je da održi balans na sredini terena, ali je ispao naivan, primio dva jeftina i brza gola i već posle pola časa mogao da se oprosti od prolaska u završnicu takmičenja. Daleko od toga da se tim Milana Kuljića predao, pokušavao je u drugom poluvremenu da se vrati u igru, imao nekoliko dobrih napada i uspeo da ostavi pozitivan utisak, ali domaćih igrača nije bilo previše u završnici, pa nije ni došlo do promene rezultata.

Izabrane vesti

Mihajlo Zdravković, ali i kompletna defanzivna linija Brodarca mogla je i morala bolje da reaguje kod prvog gola, tada je Bonen neometano prošao po desnom boku, ušao u sredinu i poslao neugodan udarac, koji je domaći čuvar mreže mogao da brani, ali mu se lopta izmigoljila kroz ruke i odsela pored leve stative. Drugi gol ide na dušu defanzivcima srpskog šampiona, koji su dozvolili Vorenu da se šeta kroz kazneni prostor nakon centaršuta Gomesa, a onda je njegov udarac uz pomoć Ivančevića završio u mreži nemoćnog Zdravkovića.

Posao za Kuljićev tim je bio težak i pri rezultatu 0:0, a kamoli kod zaostatka od dva pogotka. Dva dobra udarca na startu drugog poluvremena imali su Babović i Kočić, ali se Fojtiček nije dao iznenaditi. Brodarcu je bio neophodan brzi pogodak da ponovo unese neizvesnost u meč i utiče na pad samopouzdanja gostujućeg tima, ali se to nije dogodilo, pa su igrači Mančester junajteda polako otaljavali posao i na kraju stigli do zaslužene, ali nimalo lagane pobede.

Žreb za osminu finala je u petak u Nionu.

BRODARAC – MANČESTER JUNAJTED 0:2 (0:2)
/Bonen 19, Voren 29/

Stadion FK Voždovac
Gledalaca
: 3.000
Sudija: Aleksandar Harkam (Austrija)

BRODARAC (4-3-3): Zdravković – Mitrović, Joković, Ivančević, Golubović – Lukić (od 88. Ristić), Tošeski, Pejić – Lukić (od 76. Panjak), Babović, Kočić.

MAN. JUN (4-3-3): Fojtiček – O' Konor, Vilijams, Voren, Taner – Bonen (od 83. Vilijams), Hamislton, Garner – Gomes, Burkart (od 46. Bughej-Melor), Boui (od 77. Levit).

PLEJ-OF

Utorak

Inter - Spartak Moskva 3:3 (1:2), penalima 3:1
Nitra - Fajenord 2:3 (2:1)
Ajaks - PSŽ 2:4 (0:0)

Sreda

Željezničar - Atletiko Madrid 1:3 (1:2)
Krasnodar - Real Madrid 0:0, penalima 0:3
Molde - Monako 2:2 (1:1), penalima 2:4
Salcburg - Sporting 5:2 (2:1)
Brodarac - Mančester Junajted 0:2 (0:2)

Piše: Nenad Jovanović

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BrodaracLiga šampiona za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara