©Reuters
©Reuters

Đirona podelila Kamp Nou: Ćavi veliča lidera, Deko tvrdi da je više do Barsine igre

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.12.23. | 09:31

Prilikom analize katalonskog derbija, strateg i sportski direktor Barselone izneli različita gledišta

Da li je Barselona igrala loše ili je Đirona bila previše dobra? Odgovor na ovo pitanje na Nou Kampu zavisi od toga kome je postavljeno. Pobedom u katalonskom derbiju (4:2) gosti su iskoristili remi Reala i osamili se na čelu Primere istovremeno ostavivši jučerašnjeg rivala na minus sedam.

Susret u kojem je Đirona potvrdila da nije čudo kratkog daha i da se neće odreći uloge važnog faktora u borbi za najviše pozicije, ujedno je predstavljao povod za podele u Barseloni, pa je Ćavi istakao da je njegov tim bio dobar uprkos porazu i tako izazvao reakciju Deka.

Izabrane vesti

"Đirona zaslužuje sve što joj se dešava trenutno. Najbolji su tim koji sam video do sada. Lideri su, a protiv nas su se dodatno učvrstili na toj poziciji. Sedam bodova su ispred nas što je velika, ali zaslužena razlika. Utakmica je bila izjednačena i da je Barselona pobedila rekli bismo da takođe da je to fer ishod. Šutirali smo 31 put na gol, ali su nas koštale greške u odbrani. Detalji su odlučivali, bila je ovo nokaut utakmica, ko prvi udari bliži je pobedi", rekao je Ćavi na konferenciji posle susreta.

Uspela je Barselona da ekspresno odgovori na vođstvo rivala i gol Dovbika u 12. minutu, međutim pogodak Levandovskog nije usporio goste.

"Prvi gol smo primili iz tranzicije, nismo se dobro prilagodili visokom pritisku i rival nas je kaznio sa leđa. Imali smo prilike da povedemo, ali je Đirona bila efikasnija. Trebalo je da vodimo u prvom poluvremenu".

Drugi prvenstveni poraz ove sezone uticao je da Ćavijev tim ostane na 34 boda, koliko ima i Atletiko Madrid sa utakmicom manje, dok je Real pet koraka ispred. Dodatnu žal iz perspektive španskog stratega budi činjenica da je njegov tim eventualnom pobedom mogao da zauzme drugu poziciju i da posle 16 kola bude na samo dva boda od vrha tabele.

"Poraz predstavlja težak udarac. Nadali smo se da ćemo pobedom doći do drugog mesta, ali ovo je naša realnost. Ovo je Barsa u izgradnji, postoji tek konstrukcija. Pravimo korak unazad da bismo napravili dva napred. Imamo repove, ali ne treba sumnjati u proces ni u jednom trenutku. I prošle sezone smo dobijali udarce, ali smo osvojili dva trofeja".

Deko, nekadašnji Ćavijev saigrač, danas bliski saradnik na poziciji sportskog direktora Barselone, ipak oima drugačije gledište na utakmicu i aktuelnu situaciju u klubu. Portugalac nije doveo u pitanje kvalitet rivala, ali istovremeno nije štedeo kritike na račun svog tima.

"Nismo odigrali dobru utakmicu, nismo imali snagu i čvrstinu. Dobro smo počeli, izjednačili smo posle vođstva protivnika, ali nismo bili dovoljno dobri da dobijemo utakmicu. Rival je bio jači, ima kvalitet i znao je po šta dolazi. Mi smo pokušali da ostvarimo šta smo zacrtali, ali nsimo mogli".

Iako je Deko bio nezadovoljan pristupom igrača, naglasio je da Barselona neće posustati u borbi u kojoj sada zaostaje sedam bodova.

"Moramo da se borimo. Ništa nije odlučeno, liga je duga. Želeli smo da pobedimo, ali nismo mogli jer je rival bio konkretniji", rekao je Deko.


tagovi

DekoĆaviĐironaBarselonaŠpanija

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara