ISKOristio šansu i dobio duži ugovor nego što se nadao

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 15:00

Iako još nije upisao 25 nastupa, iskusni vezista produžio saradnju sa klubom iz Sevilje - i to na duže nego što je bilo predviđeno

Dolazak u Betis i obnavljanje saradnje sa Manuelom Pelegrinijem ispostavilo se kao sjajan potez za karijeru 31-godišnjeg Iska Alarkona. Iskusni vezista ponovo igra na visokom nivou, drži Andalužane u trci za evropsku vizu i iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je Čileanac napravio odličnu procenu kada je insistirao kod Betisovih čelnika da dovedu bivšeg igrača Real Madrida uprkos šestomesečnoj pauzi koju je imao posle ne baš drugarskog rastanka sa Seviljom.

Bilo je navijača zeleno-belih koji su se protivili dovođenju fudbalera koji je nastupao za gradskog rivala, međutim, uspeo je Isko i njih da ubedi da mu aplaudiraju. A, klupsko rukovodstvo da mu ponudi novi ugovor i pre nego što je ispunjena klauzula od 25 mečeva. Pritom, na duži period od očekivanog.

Izabrane vesti

Zbog nepoverljivosti pojedinaca prema sjajnom tehničaru iz Malage, prvobitni ugovor potpisan je na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje ako sakupi 25 nastupa i dostigne još neke brojke. Na zimsku pauzu Isko je otišao sa 23 utakmice, 17 u prvenstvu i 6 u Ligi Evrope, ali to nije uticalo na odluku Betisovog rukovodstva da ne čeka sa ponudom za produžetak saradnje. Pritom, ne na još jednu plus jednu godinu, već na fiksne tri, do 2027!

Lako bi moglo da se desi da ovo bude i poslednji Iskov ugovor u karijeri profesionalnog fudbalera, koju je započeo 2009. godine kao igrač B tima Valensije. Imao je nekoliko nastupa i za najbolju ekipu Slepih miševa, ali je zablistao po odlasku u Malagu, iz koje je 2013. prešao u Real Madrid. Tada kreće i žetva trofeja, među kojima su pet Liga šampiona, tri Primere, Kup kralja...

Veliko je iskustvo u njegovim nogama, kvalitet takođe, samo da ga povrede zaobiđu i moći će još mnogo toga ovaj majstor fudbala da pruži navijačima Betisa narednih godina.



tagovi

Isko AlarkonBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara