Isko (©Reuters)
Isko (©Reuters)

Iskovo zbogom Madridu i strelica ka Mbapeu: Realu niko ne bi trebalo da kaže NE

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 13:22

Španski vezista ovog leta napušta Kraljevski klub

Stigao je iz Malage na Santijago Bernabeu pre devet godina. Pokazao umeće u dresu jednog od najvećih klubova sveta. Bilo je oscilacija u njegovoj igri, ali je sa Real Madridom osvojio pet pehara u Ligi šampiona, tri titule u Primeri. Sada je rešio da kaže zbogom. Po isteku ugovora 30. juna napustiće Kraljevski klub.

S ozbirom da je u finalu elitnog takmičenja, u kojem nije igrao, stavljena tačka na sezonu, Isko Alarkon je odlučio da se pozdravi sa klubom i navijačima.

Izabrane vesti

Obratio se javnosti putem društvenih mreža, a u izlaganju se prisetio početaka, ali i iskoristio priliku da bocne Kilijana Mbapea. Francuz je posle višemesečne sage odlučio da se kao slobodan igrač ipak ne preseli u Madrid, već je ostao u Pari Sen Žermenu sa kojim je potpisao novi ugovor.

"Kada sam bio u Malagi, znao sam da moram da idem. Povezivali su me sa drugim timovima, ali onda je Real Madrid pokucao na moja vrata. Realu niko ne bi trebalo da kaže NE, mada uvek ima izuzetaka", reči su 30-godišnjeg fudbalera.

Pored titula, iza sebe ima i 353 nastupa, kao i 53 postignuta pogotka u dresu Reala.

"Sećam se da su mi ljudi pričali kako Madrid godinama nije osvojio Ligu šampiona i da će pasti. A onda je stigla deseta titula. Sve ostalo je istorija. Devet godina kasnije došao je kraj mom vremenu u klubu koji mi je omogućio da ispunim dečačke snove. Pritom sam osvojio i više titula nego što sam ikada mogao da zamislim, igrao sa najvećim igračima, upoznao neverovatne ljude. Bilo mi je**no dobro ovde i to niko ne može da mi oduzme. Vezujem se samo za pozitivno, nadam se i vi. Želim da se zahvalim saigračima, trenerima, stručnom osoblju, fizioterapetima, ekonomima, svim radnicima iz Valdebebasa i sa Santijago Bernabeua na svemu što smo uradili, ljubavi i podršci koja je svima neophodna, a meni niikada nije nedostajala. Želim da se zahvalim i navijačima koji su me prihvatili na neverovatan način od prvog dana i pratili ovaj tim na svim krajevima sveta".


tagovi

Isko AlarkonKilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara