Navijači Evertona (©Reuters)
Navijači Evertona (©Reuters)

Ispunila se želja navijačima Evertona: Otkaz Benitezu posle 200 dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 16:08

Španac više nije trener Karamela

Doveden je da popuni rupu iznenadnim odlaskom Karla Ančelotija u Real Madrid, ali nije uspeo. Rafa Benitez je posle okruglo 200 dana smenjen sa pozicije trenera Evertona.

U 22 utakmice pod njegovim vođstvom tima sa Gudisona je pobedio u samo 31,8 odsto mečeva, odnosno sedam puta, dok je u poražen u skoro polovini mečeva - deset puta. Gledajući samo Premijer ligu, Everton je osvojio 19 bodova iz 19 utakmica.

Izabrane vesti

Premalo je to za tim koji je poslednjih godina uložio ogroman novac u igrački kadar. Čak 600.000.000 evra za pet godina.

Jasno, navijači odavno traže preuzimanje odgovornosti, ali ne samo kada je u pitanju trener, već i rukovodstvo kluba.

O rastanku sa Benitezom počelo je da se govori još pre kraja 2021. godine, pošto je Everton bio bez pobede od kraja septembra do početka decembra. Ipak, iznenađujućih 2:1 protiv Arsenala na kratko su odložili neizbežno. Bio je to samo tračak svetlosti, pošto je usledila nova negativna serija u Premijer ligi - tri poraza i remi. Nije pomogao plasman u četvrtu rundu FA kupa, a i on je izvojevan tek produžecima u duelu sa drugoligašem Halom.

Vest o otkazu španskom treneru potvrdio je klub objavom na svom sajtu, a engleski mediji već su počeli licitaciju za naslednika. Najveće šanse daju se nekadašnjem "detetu kluba" Vejnu Runiju, koji radi sjajan posao u drugoligašu Derbi Kauntiju. Ovnovima je administrativnim putem oduzet 21 bod, ali je Runi uspeo da podigne ekipu na pretposlednju poziciju i na svega šest bodova od bezbedne zone.

Među ostalim imenima koja se pominju su Dankan Ferguson, Frenk Lampard, Grem Poter i Nuno Espirito Santo.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Premijer ligaEvertonRafa BenitezVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara