Ivan Obradović se ne vraća u Partizan: Ostajem u Anderlehtu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 18:41

„Imao sam savršenu komunikaciju sa crno-belima“, kaže nekadašnji reprezentativac

Ideja je bila da se vrate fudbaleri koji dobro poznaju zahteve kluba, njegove ambicije i tradiciju, a ispostavilo se od kvarteta prvobitnih želja bar trojica igrača ove zime neće ponovo stići u Partizan. Najpre je Everton Luiz otišao na pozajmicu MLS ligu, potom je Sporting iz Lisabona blokirao odlazak Radosava Petrovića, ostaje nada bi Bordo mogao, za početak na pozajmicu, da pusti Milana Gajića, ali dok se čeka rasplet u vezi sa šampionom sveta sa Novog Zelanda, još jedan informacija koja ne ide na ruku crno-belima: Ivan Obradović ostaje u Anderlehtu.

Bivši reprezentativac Srbije ne samo da je prodisao promenom trenera, već je dobio i po svemu sudeći iskoristio šansu tokom priprema belgijskog kluba u Španiji, čime je mogućnost njegovog angažmana ove zime svedena na minimum.
Nastavljam karijeru u Anderlehtu. Promenom trenera sam dobio još jednu šansu da se dokažem i, kako stvari trenutno stoje, klub računa na mene u narednom periodu. Odigrali smo dva kontrolna meča na priprema u Španiji, na kojima sam, po oceni struke, bio veoma dobar i koristan za tim. Usledio je zatim razgovor sa trenerom, Rutenom, koji mi je nagovestio da ostajem i da je na meni da se borim za status prvotimca“, predočio je Ivan Obradović, u razgovoru za Telegraf.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da su sa Topiderskog brda u međuvremenu demantovali eventualni povratak Nemanje Antonova, to znači da su velike šanse da trener Zoran Mirković na pripreme u Tursku povede trojicu bekova koja su mu bila na raspolaganju i jesenas (Nemanju G. Miletića, Slobodana Uroševića i Zlatana Šehovića). Obradović, naravno, ostaje u sjajnim odnosima sa klubom u kome se afirmisao, o čemu svedoče i sledeće reči:
Imali smo savršenu komunikaciju nekoliko meseci, ljudi iz Partizana su bili upoznati sa mojim planovima. Znali su da prvo moram da rešim status u Anderlehtu, jer sam smatrao da nisam pokazao sve što znam i da u proteklom periodu nisam ni imao adekvatnu priliku za tako nešto“.

Njemu na leto ističe ugovor. Možda je to šansa da ga crno-beli dovedu kao slobodnog igrača iz Brisela...
Nismo razgovarali o dugoročnim planovima. Neke stvari u klubu su se tek nedavno promenile i gledao sam prvo da vidim kakav mi je status, šta nam je činiti u bliskoj budućnosti. Za sada mi je predočeno da ostajem i da Anderleht računa na mene, a sve ostalo... O tom-potom“, dopunio je ua Telegraf Ivan Obradović.

FOTO: Reuters

 


tagovi

Ivan ObradovićAnderlehtFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara