Veljko Paunović i Vladimir Ivić (©Shutterstock, ©Reuters)
Veljko Paunović i Vladimir Ivić (©Shutterstock, ©Reuters)

Ivić i Paunović traže bodove na gostovanjima, velški derbi nije poligon za golove

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.12.20. | 10:41

Votford u Birmingemu, Reding u Londonu protiv očajnog KPR-a. Dan otvaraju ljuti rivali Kardif i Svonsi. I danas promo kvote u Mozzartu

Poslastica za ljubitelje Čempionšipa, najjače druge lige na svetu. Danas su na programu svih 12 utakmica. Nas najviše zanimaju dva kluba, Votford i Reding koje s klupe predvode mladi srpski stručnjaci Vladimir Ivić i Veljko Paunović.

Ekipe srpskih trenera su u vrhu, bore se za ulazak u Premijer ligi ili makar za baraž. Nije se stiglo ni do polovine prvenstva, a i dalje vlada neizvesnost, pakao... Niko se nije odlepio. Trenutno osam najboljih ekipa deli samo šest bodova. Retko ko veže tri, četiri trijumfa. Tempo je paklen.

Izabrane vesti

Votford je prošle nedelje poražen na svom terenu od Kardifa (0:1), ali se popravio u sredu kada je Vikaridž roud pao Roteram (2:0). Iskusni lisac Troj Dini nije igrao na počeku sezone, ali sada je opet udarna igla svog tima. Sve česće trese mreže. Četa Vladimira Ivića danas putuje u Birmingem (16.00). Domaćin je u donjem delu tabele, ali je uhvatio ritam ovog meseca, vezao je dva trijumfa. Tradicije je uz Stršljenove koji imaju pet pobeda u poslednjih šest utakmica protiv ekipe čiji je dres svojevremno nosio Nikola Žigić i koja je imala uspone u Premijer ligi.

Ivić je proglašen za menadžera novembra u Čempionšipu.

"Ovo je važno za sve nas. Pokazatelj kakve igrače imam, bez njih ne bih ni ja bio trener meseca. Želeo bih da zahvalim stručnom štabu što je prošao sa mnom kroz težak period. Važno je da nastavimo u istom ritmu. Ne mogu da izdvojim jednu utakmicu iz prošlog meseca, imali smo, na primer, okršaje sa Koventrijem i Stoukom, u kojima smo gubili, a na kraju ih dobili. Verujem da je svaki meč priča za sebe“, pojasnio je Vladimir Ivić.

Nekadašnji trener PAOK-a i Makabija iz Tel Aviva ne dopušta opuštanje pred duel u Birmingemu.

"Sve ekipe u prvenstvu se bore od prve do poslednje sekunde igre. Do sada smo imali puno utakmica u kojima nismo bili isti u oba poluvremena. Neke utakmice, poput prošle, započnemo dobro i odigramo dobro u prvih 45 minuta, a zatim u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno dobro. U nekim drugim igrama bilo je suprotno. Moramo ovo da popravimo i pronađemo ravnotežu, da igramo 90 minuta u istom ritmu. Nikome nije lako, ali verujem da smo spremni da to uradimo“, rekao je Ivić.

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Čelsija u Liverpulu protiv Evertona - čak 2,00. Probajte da nađete negde veću.

Reding takođe igra toplo-hladno u poslednje vreme. Protekle nedelje je poražen na domaćem terenu od Birmingema (1:2), a danas putuje u London (16.00) i igra protiv Kvins Park Rendžersa koji je u donjem delu tabele, sa samo jednim bodom u poslednja četiri kola. Paunovićev tim nije pobedio na četiri poslednja gostovanja, pa bi mogao da iskoristi lošu formu KPR-a.

Otvaranje 18. kola Čempionšipa u subotu (13.30) upriličiće Derbi južnog Velsa. Kada se sastaju Kardif i Svonsi, zaboravlja se na značenje reči poput ljubav, prijateljstvo, tolerancija, poštovanje, jer reč je o jednom od najljućih i najžustrijih rivalstava na Ostrvu. Iako su crveni kartoni retkost, retko kada se završava bez dvocifrenog broja prekršaja ove ekipe, a tvrd fudbal i mali broj golova postali su aksiom.

U boljoj formi je svakako Kardif koji je posle četiri vezana trijumfa napravio ozbiljan proboj ka plej-of zoni, ali i dalje kaska za Labudovima i trenutna razlika iznosi četiri boda. Dakle, motiv više za klub iz prestonice Velsa. Kardif nije primio gol na tri od poslednja četiri meča, a protivnike je rušio timskom igrom, ali i na idividualni kvalitet četvrtog strelca Čempionšipa Kifera Mura.

Kada je reč o Svonsiju, sastav sa Libertija je u poslednjih pet mečeva zabeležio po dve pobede i remija uz jedan poraz. Dakle forma je promenjiva, a Labudovi niti postižu, niti primaju previše golova. Sa 10 koliko su do sada dozvolili rivalima važe za najčvršću odbranu lige. Ni u međusobnim duelima ne bi trebalo uzdati se u golove, jer je čak četiri od poslednjih šest završeno rezultatom 1:0, dok je u premijerligaškom okršaju 2014. Svonsi slavio 3:0.

Minulih pet susreta doneli su po dve pobede oba tima uz duel u kojem se mreže nisu tresle odigran u januaru ove godine. Možda upravo trenutak inspiracije najboljih strelaca, Kifera Mura, odnosno Andrea Ajua, odluči pobednika na gradskom stadionu u Kardifu.

ČEMPIONŠIP – 18. KOLO

Subota

13.30: (2,65) Kardif (2,75) Svonsi (3,25)

16.00: (3,90) Notingem F. (3,05) Brentford (2,15)

16.00: (3,90) Birmingem (3,00) Votford (2,15)

16.00: (2,70) Blekburn (3,15) Norič (2,70)

16.00: (1,62) Bornmut (3,80) Hadersfild (5,80)

16.00: (2,90) Derbi (2,90) Stouk (2,75)

16.00: (2,85) Luton (2,85) Preston (2,85)

16.00: (2,30) Midlzboro (2,95) Milvol (3,60)

16.00: (2,75) KPR (3,05) Reding (2,75)

16.00: (2,95) Roteram (3,25) Bristol Siti (2,50)

16.00: (2,90) Šefild V. (2,85) Barnsli (2,80)

16.00: (3,00) Vikomb (3,10) Koventri (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

votfordKardifČempionšipEngleskaRedingSvonsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara