(©zenitfc)
(©zenitfc)

Izdaja u Rusiji: Legenda CSKA izdriblala "armejce" i potpisala za Zenit

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 12:03

Mario Fernandes izigrao Moskovljane

Odjeknula je bomba u fudbalskoj Rusiji. Nije stigao neki igrač koji vredi stotine miliona, kakve sad jure iz Saudijske Arabije, već se radi o – izdaji.

Legenda CSKA iz Moskve Mario Fernandes potpisao je za Zenit. Od danas je i zvanično. Svi u Moskvi ostali su šokirani ovim potezom Brazilca, koji je na Mundijalu u Rusiji kao naturalizovan igrač branio boje „Zbornaje“.

Izabrane vesti

Fernandes je potpisao ugovor sa Zenitom na godinu plus godinu, a zarađivaće 2.500.000 evra po sezoni. Ozbiljan ugovor za fudbalera koji ima 32 godine i u poslednje dve godine gotovo da nije ni igrao fudbal.

Ono što boli Armejce je što je do današnja legenda kluba izigrala CSKA. Fernandes je u redove Moskovljana došao 2012. godine i ostao do 2022. Tada je izašlo saopštenje crveno-plavih da je ugovor sa Brazilcem, koji je važio do leta 2024. godine, suspendovan u dogovoru dve strane, jer je Mario želeo da ode u domovinu da bude sa porodicom.

Tako je Fernandes od leta 2022. bio van terena, a u januaru, posle šest meseci, potpisao je ugovor sa Internasionalom u domovini. Tada se to vodilo kao pozajmica, jer se računalo da još ima važeći ugovor sa CSKA. Međutim, tada je već na snazi bila odluka FIFA i UEFA da svi stranci koji imaju ugovore sa ruskim klubovima, zbog rata sa Ukrajinom, mogu bez posledica da ih jednostrano raskinu. I izgleda da je Brazilac potegao taj argument.

Ostao je Mario Fernandes samo pola godine član Internasionala i ovog leta je prekinuo saradnju sa klubom. Uveliko se pričalo o njegovom povratku u Rusiju, naravno, u tabor CSKA.

Ako Mario želi da se vrati, čekamo ga raširenih ruku“, poručivali su čelnici Armejaca.

A, onda – šok. Mario se zaista vratio u Rusiju, ali u – Zenit. Napravio je neverovatan dribling nekadašnji desni bek ruske reprezentacije i postao član šampiona države. Na potpunu nevericu CSKA... 


tagovi

CSKA MoskvaZenitMario Fernandes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara