Sadio Mane (Reuters)
Sadio Mane (Reuters)

Javlja se tračak nade za Maneov nastup na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 15:19

Slede nove analize i dodatni lekarski pregledi i testovi...

Lansirao je ugledni francuski Ekip pre nekoliko sati ekskluzivu da Sadio Mane zbog povrede tetive zarađene u jučerašnjem ligaškom duelu protiv Verdera neće moći da zaigra na predstojećem Svetskom prvenstvu. Međutim, nakon što su se nedavno zvaničnim saopštenjem oglasili ljudi iz Bajerna, kod skrhanih Senegalaca probudio se tračak nade.

Naime, iz minhenskog kluba su poručili sledeće: "Sadio Mane je doživeo povredu fibule (jedna od dve kosti potkolenice) u pobedi 6:1 nad Verderom. Neće biti u protokolu za utakmicu protiv Šalkea za vikend. Dalji testovi biće urađeni u narednim danima i Bajern je u kontaktu sa medicinskim osobljem Fudbalskog saveza Senegala."

Izabrane vesti

Dakle, minhenski gigant nije potvrdio da prva Zvezda Senegala stoprocentno neće putovati u Katar, već je ostavio vrata odškrinutim. Možda prognoze nisu idealne, ali nada poslednja umire.

Neigranje Manea. inače najboljeg strelca u istoriji Senegala (35 golova) predstavljao bi nenadoknadiv gubitak za Lavove iz Terange. Da, ima osvajač Kupa Afričkih nacija vrlo moćan tim, ali bez Manea gubi kapitena, lidera, igrača spremnog da povuče tim u najtežim momentima.

Bez čoveka koji je završio kao drugoplasirani u ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu, šanse Senegala da prođe grupu u kojoj se nalaze Holandija, Ekvador i Katar značajno se smanjuju.


tagovi

Katar2022Senegalreprezentacija SenegalaSadio ManeBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara