Dukure (foto: Starsport)
Dukure (foto: Starsport)

Javor kroz nadoknadu u Kruševcu do opstanka u Mozzart Bet Superligi

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 19:12

Ivanjičani savladali Napredak 1:0 u najvažnijem meču sezone

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Morao je Javor da slavi pod Bagdalom i uspeo je - 1:0! Dali su Ivanjičani sve od sebe da osvoje bodove spasa za opstanak u Mozzart Bet Superligi, pa premda je u pojedinim trenucima nedostajala koncentracija, možda i hrabrost, sve loše iz ove sezone sada pada u vodu. Pevaće se na putu od Kruševca do Ivanjice.

Izabrane vesti

Slavili su gosti golom u prvom minutu nadoknade. Precizane je bio Dukure na asistenciju danas vrlo raspoloženog Kembela, čime je Javor izbegao baraž za opstanak u najjačem rangu domaćeg fudbala.

Da će morati ozbiljno da se pomuče da dođu do zlatnog plena bilo je jasno nakon povrede standardnog beka Javora, Miloševića. Morao je trener Javora da uvede Đukića umesto njega, a prve šanse u meču pripale su Napretku.

Gosti su igrali po Kembelovom ritmu, posle njegovog kornera Obradović je mogao da zatrese mrežu svog matičnog kluba. Na samoj gol-liniji isprečio se Vukajlović.

Iz oduzete lopte pravili su probleme domaćini. Ljubomirac je povukao kontru, odlično proigrao Bastajića na drugoj strani, krilni napadač se oslobodio igrača, ali nedovoljno dobro šutirao da bi matirao Manojlovića. Nije to uspelo ni Krstiću u samoj završnici prvog dela iz slobodnog udaraca. Sada se umesto golmana Javora zadesila prečka. Mogao je gost do dragocenog gola u samom uvodu nastavka, ali Kembel i Tanko nisu uspeli da matiraju Savića. Kao da je Napredak probao da napravi inicijativu u drugom delu igre, no kako je vreme odmicalo tako je Javor sve duže držao loptu u svom posedu. Mogao je iz takve postavke Gojković do gola, a kako nije, otvorila se kontra na drugoj strani, no ni Ljubomirac nije bio precizan. Probao je Perišić izmenama da probudi napad, ali je Javor u tim trenucima umalo napravio kompletni dar - mar u šesnaestercu rivala, nedostajao je za tako nešto gol. Ni Kembel ni Tanko nisu iz potpuno čistih šansi uspeli da budu prisebniji. Odgovorio je Milović na "prozivku" Perišića i na teren poslao Ratkovića i Eliomiara. Jednostavno, morao je Javor na sve ili ništa.

Činilo se da su gosti izgubili dah u završnici meča, no u najboljem mogućem trenutku ponovo je zablistao Kembel, sada je iz slobodnog udarca poslao odličnu loptu kao Dukureu, a ovaj glavom matirao Savića za veliko slavlje Ivanjičana u Lazarevom gradu.

NAPREDAK - JAVOR - 0:1 (0:0)

/Dokure 90+1/

Kruševac

Stadion Mladost

Sudija: Pavle Tomić

Napredak: Savić 6,5, Đeković 6, Mršić 6, Jovanović 5, Vukajlović 6,5 (od 56. Prijović 5,5), Stanković 6, Krstić 6,5 (od 83. Laban), Ljubomirac 6 (od 65. Knežević 5,5), Šarić 5,5 (od 65. Jovanović Đ. 5), Bastajić 6, Čečarić 5 (od 56. Zogović 5,5)

Javor:Manojlović 7, Obradović 6,5, Tojčić 6, Milošević - (od 7. minuta Đukić 5,5), Dolmagić 6 (od 77. Eliomar), Dokure 7, Adamović 5,5 (od 65. Bosić, Tanko 6,5(od 77. Ratković), Gojković 6,5, Kembel 7, Gigić 6,5

Igrač utakmice: Norman Kembel (Javor) 7

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT – POSLEDNJE KOLO

Kolubara - Radnički Niš 2:1 (0:0)

/Đuranović 79, Ćosić 90+2 - Škrbić 84/

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 2:1 (0:0)

/Jojić 67, Mirić 70 - Janković 48/

Napredak - Javor 0:1 (0:0)

/Dukure 90+2/

Spartak - Radnik 2:2 (0:0)

/Todoroski 18, Hrstić pen 38 - Oreščanin 49, Dražić 52/



tagovi

JavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara