Darko Jevtić (©YouTube)
Darko Jevtić (©YouTube)

Jevtić posle dve godine u konkurenciji za tim

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 12:44

Švajcarac sa srpskim pasošem zbog teške povrede kolena nije odigrao nijednu utakmicu od 13. marta 2022. godine, a trener Rubina Rašid Rahimov ga je poveo na put u Orenburg, na poslednji meč 23. kola Premijer lige Rusije

Da li su najteži dani u fudbalskj karijeri Darka Jevtića konačno prošli? Švajcarac sa srpskim pasošem pune dve godine nije odigrao nijednu utakmicu zbog teške povrede kolena, ali trener Rubina Rašid Rahimov je očigledno procenio da je 31-godišnji vezista dostigao optimalnu fizičku formu. Uvrstio ga je na spisak putnika za meč sa Orenburgom (ponedeljak, 16) u poslednjem meču 23. kola ruske Premijer lige.

Jevtović je još 2022. godine doživeo najtežu moguću sportsku povredu, pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena. Zbog toga dugo uopšte nije ni mogao da trenira, a poslednji meč je odigrao još 13. marta 2022. godine u dresu AEK Atine, gde je bio na pozajmici.

Izabrane vesti

Ipak, u Rubinu su uvek isticali kako je Jevtić sve ovo vreme bio maksimalno profesionalan. I dok nije mogao da trenira, uredno je dolazio na treninge kako bi bodrio saigrače, a preuzeo je na sebe i da pomogne brojnim igračima koji su stigli sa Balkana da se brže uklope u ekipu. Trenutno za tim iz Kazanja igraju petorica srpskih fudbalera (Uroš Drezgić, Bogdan Jočić, Lazar Ranđelović, Luka Bijelović i povređeni Nikola Čumić), Crnogorac Igor Vujačić, Hrvat Marko Čavara i Albanac iz Gnjilana Mirlind Daku. Svi oni komuniciraju na našem jeziku.

Jevtić je rođen u Bazelu, igrao je za mladu reprezentaciju Švajcarske, ali poseduje i srpski pasoš tako da je imao pravo da nastupa za seniorski tim Srbije. Dok je bio na vrhuncu forme, razmišljalo je se u Srbiji o tome da dobije poziv, ali na kraju ga nije dočekao.


16.00: (2,50) Orenburg (3,15) Rubin Kazanj (3,00)


Poslednjih meseci je Jevtić trenirao samo individualno, tek je od nedavno počeo da radi u punom ritmu sa ekipom. Dobro deluje, pa će sedeti na klupi protiv Orenburga. Ko zna, možda konačno i odigrati neki minut ako mu se ukaže prilika.

Rubin je od početka prolećne polusezone zabeležio po jedan od svakog mogućeg ishoda. Prvo je šokirao Krasnodar kao gost, otkinuo mu bod (1:1) i srušio ga sa vrha tabele, zatim je kod kuće izgubio od Nižnjeg Novgoroda (0:1), pa potom savladao Ahmat (2:1). Protiv tima iz Groznija vodeći gol je postigao Ranđelović u 12. minutu, a prednost je duplirao Daku.

Meč sa Orenburgom Rubin dočekuje na osmoj poziciji sa 32 poena, čak 20 više od Urala i pozicije koja vodi u plej-aut. U Kazanju ne moraju da brinu za opstanak, a to je bio primaran cilj povratnika u elitni rang.

Orenburg je još uvek bez poraza ovog proleća u prvenstvu, u poslednja četiri kola ima pobedu i tri remija. I dalje je ispod crte, 14. je sa 20 bodova, koliko imaju i Ural i Ahmat. S obzirom na to da su oba direktna konkurenta poražena minulog vikenda, Orenburg ima priliku da ispliva na površinu.

U prvoj polusezoni Rubin i Orenburg su odigrali 1:1.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


RUSIJA 1 – 23. KOLO

Subota

Ural – Krilja Sovjetov 1:2 (1:1)

/Kaštanov 41 pen – Rahmanović 16, 79 pen/

Nižnji Novgorod - Krasnodar 3:4 (2:2)

/Kalinski 34, Trošečkin 40, Kaukarčuk 87 – Spercijan 8, 79, Kordoba 13, 71/

Rostov – Soči 2:2 (2:2)

/Golenkov 1, Ronaldo 45+5 – Kravcov 6, Gvarirapa 35/

Nedelja

CSKA Moskva - Fakel 4:1 (1:0)

/Musajev 36, Obljakov 60, Fajzulajev 75, Čalov 90 - Čerov 90+4/

Ahmat - Lokomotiva Moskva 0:2 (0:1)

/Mirančuk 21 penal, Pinjajev 58/

Zenit - Baltika 1:0 (1:0)

/Pedro Enrike 42

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 1:2 (1:0)

/Čavez 5 penal - Sobolev 74, 87/

Ponedeljak

16.00: (2,50) Orenburg (3,15) Rubin Kazanj (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Darko JevtićRubin KazanjRubinOrenburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara