Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Još pet! Mitrović doveo Fulam na prag Premijer lige, a sebe do večnosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 22:47

Srpski centarfor sve bliži tome da postane apsolutno najefikasniji strelac u istoriji drugog ranga engleskog klupskog fudbala

Nije ga na listi strelaca u dve utakmice i to se momentalno odrazilo na Fulamove rezultate u Čempionšipu, ali da na Krejven Kotidžu ne moraju da brinu pokazalo se u poslednja dva kola kada je Aleksandar Mitrović opet proradio!

Pre četiri dana dva gola u pobedi na gostovanju KPR, a onda još jedan za trijumf na Riversajdu protiv Midlzbroa – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Još samo pet do večnosti! Mitrogol je direktno doneo nova tri boda Fulamu i približio ga osvajanju Čempionšipa, te direktnom plasmanu u Premijer ligu, a sebe do večnosti. Mitrović je pogotkom na Riversajdu stigao do 38. ligaškog pogotka i samo pet nedostaje mu kako bi postao apsolutno najbolji strelac drugog ranga engleskog klupskog fudbala u istoriji. Stoji već skoro tri decenije neometano rekord Gaja Vitingema sa 42 pogotka u jednoj sezoni, a niko do Mitrovića nije uspeo da priđe ni blizu ovakvom, krajnje respektabilnom učinku. Kako je ostalo još sedam kola do kraja sezone, srpskom centarforu ostalo je sasvim dovoljno vremena da ne samo pretekne Vitingema već i postavi rekord koji je pitanje da li će u skorijoj budućnosti biti srušen. A, budimo realni, nije mala stvar biti najbolji svih vremena u najjačoj drugoj ligi sveta.

Mitrović je gol postigao u 73. minutu posle školske akcije u izvedbi fudbalera Fulama. Strašan centaršut iz slobodnog udarca sa nešto više od 25 metara od gola poslao je Hari Vilson, a gostujući igrači napravili su takvu diverziju da je Mitrović praktično neometano utrčao iza leđa kompletne odbrane Midlzbroa i glavom poslao neodbranjiv udarac u desni ugao.

Midlzbro je ovim porazom sebi ozbiljno zakomplikovao finiš borbe za plej-of. I dalje zaostaje dva boda za Šefild Junajtedom, s tim da ima još jednu utakmicu manje. Blekburg je i dalje na 62 boda, dok je Notingem Forest četvrtim uzastopnim trijumfom stigao takođe do 64 boda.

ČEMPIONŠIP – ZAOSTALI MEČEVI 30. KOLA

Sreda

Midlzbro – Fulam 0:1 (0:0)

/Mitrović 73/

Notingem Forest – Koventri 2:0 (1:0)

/Džonson 25, Garner 62/

VBA – Bornmut 2:0 (2:0)

/Mouat 8, Kerol 12/



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara