Luka Jović (©AFP)
Luka Jović (©AFP)

Jović od starta na Kremoneze, Violinisti uglavnom sviraju tužne melodije protiv Ljubičastih

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 11:59

Fjorentina u revanšu polufinala Kupa Italije brani prednost od dva gola protiv Kremonezea

Fjorentina je mirno savladala prvi čin polufinalnog duela Kupa Italije sa Kremonezom i na svom terenu planira da zapečati prolazak u finale. Kremoneze se tu ništa ne pita. Šansa za autsajdera postoji, ali nema realne osnove. Violinisti uglavnom sviraju tužne melodije protiv Ljubičastih.

Tim iz Firence je do sada u trci za dva trofeja. Pored Lige konferencije gde mu je finale na dohvat ruke, namerava da se bori i za Kup Italije. Dugo Ljubičasti čekaju da osvoje nacionalni Kup, pošto su došli do njega, šesti i do sada poslednji put, 2001. Uz Napoli su peti najuspešniji klub u zemlji po pitanju Kupa, što je podvig koji bi igrači trenera Vinčenca Italijana želeli da nadmaše.

Izabrane vesti

Stvari su jesenas izgledale drugačije i Fjorentina je gubila bodove kao na traci za trčanje, iz meča u meč je kiksirala, ali 2023. joj je za sada daleko uspešnija. Ekipa se izborila za deseto mesto i samo dva boda je dele od osmoplasirane Bolonje. Bilo bi i bolje da su u prošloj rundi uspeli da sačuvaju dva gola prednosti u Monci.

21.00: (1,37) Fjorentina (4,80) Kremoneze (9,00)

Počela je dobro Fjorentina protiv ekipe iz okoline Milana, ali je onda primila tri gola u rasponu od 33 minuta, i vođstvo je nestalo. Monca je preokrenula utakmicu zbog nekoliko propusta u odbrani toskanskog tima. Viola će na to želeti da odgovori uspehom u Kupu.

Trener Italijano mora da izvuče više od svojih igrača, pošto je njegov tim već izgubio dva takmičarska duela zaredom. Ostaje samo bez golmana Sirigua, a inače ima kompletan sastav, pa se prema relevantnim medijima sa Čizme očekuje da se večeras u startnoj postavi nađu srpski reprezentativci Luka Jović i Nikola Milenković, dok je Aleksa Terzić u konkurenciji za meč.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LUKA JOVIĆ DA ZATRESE MREŽU KREMONEZEA JE 2,50, A DA NEĆE JE 1,47!

S druge strane, Kremonezeu nedostaju dva iskusna igrača - defanzivac Vlad Kirikeš i napadač Daniele Čofani, koji su povređeni. Zapravo je veliko iznenađenje i samo po sebi dostignuće koliko je daleko Kremoneze uspeo da stigne u Kupu.

Naravno, biti u društvu Juventusa, Intera i Fjorentine je velika stvar, posebno pošto su gosti izbacili Napoli i Romu na putu. Ipak, navijači bi ovaj uspeh verovatno radije zamenili za opstanak u italijanskoj Seriji A. Ispadanje u niži je prilično očekivana stvar po pitanju tima iz Kremone. Iako je Kremnoeze pobedio dva puta uzastopno, od Specije koja je prva iznad crte ima čak osam bodova manje. Poslednji sudar bio je protiv Udinezea i završen je 3:0 za Zebre.

Kremoneze nikada nije uspelo da pobedi Fjorentinu u međusobnim duelima. Bilo ih je ukupno osam na svim frontovima, i samo u dva navrata je bilo nerešeno, a šest puta je Viola trijumfovala.

----------

Meč sa Artemio Frankija možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------

KUP ITALIJE - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Inter - Juventus 1:0 (1:0), prvi meč 1:1

/Dimarko 15/

Četvrtak

21.00: (1,37) Fjorentina (4,80) Kremoneze (9,00), prvi meč 2:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeFjorentinaKremonezeLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara