Anhel Gomes (©Reuters)
Anhel Gomes (©Reuters)

Junajted ga pustio za džabe, Fonseka mu predviđa veliki transfer (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 17:53

Trener Lila pohvalno govorio o Anhelu Gomesu, 'najinteligentnijem igraču kojeg ima u timu'

Godinama unazad Lil kao na traci štanca igrače za najveće evropske klubove, a taj trend nastaviće i ovog leta. Tek punoletni Leni Joro zaludeo je vrhunske timove među kojima je i najveći - Real Madrid, međutim, mladi štoper nije jedini što bi iz aktuelne ekipe Doga mogao da napuni kasu stadiona Pjer Moroa. Trener tima sa severa Francuske Paulo Fonseka veliki transfer predviđa i Anhelo Gomesu. Možda ne po završetku aktuelne sezone, ali u doglednoj budućnosti.

U intervjuu za BBC uoči gostovanja njegovog Lila Aston Vili u prvom meču četvrtfinala Lige konferencije, portugalski stručnjak pohvalno je govorio o momku koji je seniorsku karijeru započeo upravo na Ostrvu, u dresu Mančester junajteda.

Izabrane vesti

Međutim, na Old Trafordu nisu imali strpljenja za Gomesa. U timu sastavljenom mahom od skupocenih igrača od kojih su većina označeni kao 'promašaji' mesta za engleskog vezistu nije bilo. Nakon deset nastupa u prvom timu Junajteda Anhel je leta 2020. godine bez obeštećenja potpisao za Lil, a nakon što je prvu sezonu proveo na pozajmici u Boavisti, vratio se u francuski klub u kom beleži konstantan napredak.

Ove sezone je, što na poziciji 'osmice', što u ulozi 'desetke', odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima i ostvario učinak od dva gola i osam asistencija, no, prema Fonsekinim rečima statistika ne može precizno da dočara koliko je Gomes važan za njegov tim.

"Anhel je verovatno najinteligentniji igrač kojeg imam u timu. Brže shvata stvari u igri od ostalih, voli igru i voli da uči. On je vrlo vešt igrač, tehnički dobro obučen", izjavio je Fonseka.

Uprkos tome što se brzo oporavio od povrede zadnje lože i otputovao sa ekipom u Birmingem, portugalski stručnjak žali što Gomes na Vila parku vrlo verovatno neće moći da demonstrira svoj talenat.

"On je igrač kojem nije lako oduzeti loptu pod pritiskom i koji vrlo lako pronalazi prostor. Mlad je, ima veliki talenat. Verujem da bi uz pravog trener, sa pravim projektom i igrom koja mu odgovara, mogao da napravi veliki iskorak u karijeri", uverava bivši trener Rome.


tagovi

Anhel Gomes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara