Amad Dijalo (©Reuters)
Amad Dijalo (©Reuters)

Junajted možda ipak nije bacio 21.000.000 evra: Amad Dijalo blista na Stadionu svetlosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 23:10

Talentovani krilni fudbaler iz Obale Slonovače se partijama u Sanderlendu nameće Eriku Ten Hagu

Ozbiljno se kockao Mančester junajted kada je u januaru 2021. godine istresao džakove para za momka sa samo pet seniorskih utakmica u nogama. Sećate se sigurno Amada Dijaloa. Još od momenta kada je debitovao za Atalantu godinu i po dana ranije, krilni fudbaler iz Obale Slonovače označen je kao generacijski talenat. Isto su mislili i na Old Trafordu pa su za njegove usluge Boginji provincije na račun prosledili 21.000.000 evra! Delovalo je u početku da će to biti bačene pare, mada Dijalo u poslednje vreme najavljuje da bi Erik ten Hag na njega ipak mogao da računa u budućnosti.

Po dolasku u crveni deo Mančestera nije uspeo da se nametne kod Olea Gunara Solskjera, što je doduše malo ko i očekivao da će mu poći za rukom kao 19-godišnjaku. Ni na kaljenju u Rendžersu nije bio ništa bolji u prvoj polovini aktuelne kalendarske godine, upisao je tek 13 nastupa i postigao tri gola, a nije uspeo da ostavi jači utisak ni na startu ove sezone po dolasku u Sanderlend.

Izabrane vesti

Doduše, stigao je tek u finišu prelaznog roka, bilo mu je potrebno malo vremena da se privikne. Na kraju krajeva nije ni igrao previše na Stadionu svetlosti, tek jednu od uvodnih osam utakmica po dolasku počeo je od starta. Ipak, otkako je u 17. kolu postigao prvenac protiv Barnlija, Dijalo je postao neizostavni član standardne postave Tonija Moubraja. I neko od koga umnogome zavisi ofanzivni učinak Crnih mačaka.

Računajući i pomenuti sa Klaretsima, 20-godišnji napadač počeo je svaki od poslednjih sedam mečeva u Čempionšipu, postigao pet golova i upisao jednu asistenciju. Večeras je protiv Vest Bromvič Albiona još jednom demonstrirao delić talenta koji poseduje. Driblingom se otarasio čuvara na desnom krilu, ušao u šesnaesterac i naterao Taunzenda da ga sruši, da bi potom preuzeo odgovornost i sa bele tačke doveo Crne mačke u vođstvo u 19. minutu.

Na njegovu žalost, Sanderlend u nastavku nije uspeo da zadrži prednost. Vest Brom je u drugom poluvremenu napao iz svih oružja i golovima Toma Rogića i Derila Dajka preokrenuo rezultat. Vrećice su tako nastavile seriju odličnih rezultata i četvrtom vezanom pobedom pobegle iz zone ispadanja.



tagovi

Amad Dijalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara