Entoni Marsijal (Reuters)
Entoni Marsijal (Reuters)

Junajted na letnju transfer listu stavio trio od 162.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 19:59

Crveni Đavoli od juna planiraju napad na dugoročno rešenje u špicu, a Old Traford bi među prvima mogao da napusti Entoni Marsijal

Nije se Junajted šepurio u januarskom prelaznom roku i u prvom mesecu nove godine posvetio se isključivo krpljenju rupa. Nisu Crveni Đavoli želeli da rasipaju novac i hrle ka iznuđenim rešenjima, već su odlučili da sačekaju pola godine, te dočekaju leto u stanju pune borbene gotovosti. Tada će klub krenuti u napad i pokušati da Eriku Ten Hagu ulovi i u ruke preda vrhunskog špica što bi trebalo da prestavlja rešenje na duge staze.

Ove zime provejavala su imena Harija Kejna i Viktora Osimena, a bilo da se okrene nekoj od pomenute dve mete, ili da fokus recimo prebaci na Benfikinog Gonsala Ramoša ili nekog četvrtog, biće neophodan ogroman novac, moguće i suma sa osam nula. Zato se na Old Trafordu sprema i nekoliko prodaja.

Izabrane vesti

Naime, prema pisanju Manchester Evening News-a, na transfer listi premijerligaša nalaze se Entoni Marsijal, Hari Megvajer i Aleks Teljes i klub je spreman da sluša interesente kako licitiraju. Junajted je ovaj trio od septembra 2015. do oktobra 2020. godine platio čak 167.000.000 evra.

Prvi je stigao Marsijal, približio se brojci od 300 nastupa za klub, ali Ten Hag ne računa ozbiljno na Francuza. Kako ugovor 25-godišnjaku sa tržišnom vrednošću od 15.000.000 evra ističe 2024. godine (uz opciju produžetka na još godinu dana), Junajted želi da iskoristi idealan trenutak za prodaju. Marsijal je na Teatar snova stigao još kao tinejdžer u transferu za koji je sa u međuvremenu ostvarenim bonusima platio Monaku 60.000.000 evra. Preporučila ga je nagrada "Zlatni dečak" osvojena koji mesec ranije.

Već neko vreme je poznato da Junjted želi da se ratosilja Harija Megvajera i povrati bar deo od 87.000.000 evra leta 2019. godine uloženih u engleskog reprezentativca. Malo je reći da korpulentni štoper nije opravdao ogromnu sumu novca isplaćenu Lesteru. Ove zime Inter se pominjao kao jedan od kandidata za dovođenje Megvajera kojeg vidi kao naslednika Milana Škrinjara.

Za kraj, letošnji dolazak Tajrela Malasije potvrdio je prekobrojnost Aleksa Teljesa. Od starta sezone Brazilac igra na pozajmici u Sevilji, a u zavisnosti od partija u drugom delu sezone zavisiće tražnja za momkom kojeg je klub sa Old Traforda pre dve i po godine platio Portu 15.000.000 evra.


tagovi

Antoni MarsijalMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara