©Reuters
©Reuters

Junajted prvi put vezao dve pobede od početka sezone, Luton ispao od trećeligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.09.23. | 23:01

Vulverhempton takođe završio takmičenje u Liga kupu pošto je izgubio od drugoligaša Ipsviča

Znak da je izašao iz krize ili pak samo epilog nešto lakšeg rasporeda. Kako bilo, Mančester Junajted je po prvi put od starta sezone vezao dve pobede pošto je posle Barnlija u Premijer ligi bio bolji i od Kristal Palasa u Liga kupu.

Za vikend se na Turf Muru mučio u prvenstvu, ali mu Liga kup i te kako prija, toliko da povremeno u njemu uspeva i da podseti na onaj stari, dobri Junajted. Prošle godine ekipa Erika Ten Haga osvojila je manje popularno od dva kup takmičenja, a odbranu trofeja započela je u velikom stilu, najubedljivijom pobedom od starta nove takmičarske godine – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Najubedljivijom pobedom, ali i najboljom partijom od starta sezone. Delom i zbog toga što je Roj Hodžson na Old Traford izašao sa tek četvoricom standardnih fudbalera prve postave. Mešao je doduše i Ten Hag, ali tu već dolazimo do ogromne razlike u individualnom kvalitetu. Sofjan Amrabat upisao je prvi start od dolaska u klub, tek drugi put od početka sezone priliku je dobio Hari Megvajer, po krilu je delovao talentovani južnoamerički tandem Fakundo Peljistri - Alehandro Garnačo, prve minute posle povrede upisao je Mejson Maunt…

I konačno uspeo da dođe do konkretnog učinka. Igrao se 27. minut kada je doskorašnji vezista Čelsija centrirao iz kornera, a najviši pred golom bio Kazemiro. Nije Brazilcu bilo teško da dobije vazdušni duel sa Šeikom Dukureom, zakucao je loptu sa desetak metara i povisio tada na 2:0. Samo šest minuta ranije Garnačo je uz malo sreće načeo goste posle saradnje Peljistrija i Dioga Dalota na desnom krilu.

Fudbaleri londonskog kluba nemoćno su u tim trenucima posmatrali dešavanja na terenu. U prvom poluvremenu imali su loptu u nogama tek trećinu vremena, do protivničkog šesnaesterca jedva da su dolazili, šut ka golu Andrea Onane nisu uputili gotovo sat vremena. I baš pred istek sat vremena igre fudbaleri Junajteda ubili su im i poslednju nadu da mogu do iznenađenja na Teatru snova. Strelac gola iz 27. minuta, Kazemiro, nešto manje od pola sata kasnije ubacio je loptu sa desnog boka na drugu stativu odakle ju je u trku iz prve u mrežu zakucao Antoni Marsijal za svoj prvi gol još od kraja maja I utakmice sa Čelsijem.

U završnih pola sata Ten Hag je na teren poslao Džonija Evansa i tinejdžera Danijela Gora, nešto kasnije i Donija Van de Beka i Rasmusa Hejlunda, Hodžson na drugoj strani trojicu vrlo bitnih igrača Marka Guehija, Eberečija Ezea i Vila Hjuza, ali se ni tada stanje na terenu nije značajnije promenilo. Palas jeste do kraja uspeo da četiri puta šutne na gol Junajteda, ali nijednom dovoljno dobro da makar ugrozi njegov plasman u osminu finala Liga kupa.


Osim Palasa, takmičenje u Liga kupu večeras su završila još dva tima elitnog ranga, Luton i Vulverhempton, oba eliminisana od niželigaša. Ipak, Luton se za razliku od Vulvsa poprilično obrukap, pošto ga je izbacio trećeligaš Egziter (1:0). Dugo se novajlija u Premijer ligi mučio da slomi otpor rivala sa izmešanim sastavom, a kada je shvatio da je đavo odneo šalu, trener Šeširdžija Rob Edvards poslao je na teren nekoliko standardnih fudbalera. Ipak, umesto da gosti povedu, sedam minuta pre kraja šokirao ih je Demetri Mičel, nekadašnji levi bek Mančester Junajteda, iskoristivši na drugoj stativi neopreznost Ise Kaborea (gol pogledajte OVDE).

Vulverhempton je s druge strane protiv Ipsviča imao pobedu u džepu već posle uvodnih četvrt časa igre. Hi čan Hvan doneo je Vukovima prednost u 4. minutu, a duplirao ju je u 15. Toti posle prekida. Ipak, lider Čempionšipa (bodovno poravnat sa Lesterom) već do poluvremena je uspeo da izjednači golovima Omarija Hačinsona i Fredija Ladapoa, a petnaestak minuta po povratku sa odmora preokret je režirao Džek Tejlor. I to na kakav način. Dobio je loptu od Markusa Harnesa na dvadesetak metara, primio je, namestio se i lansirao je pod prečku za erupciju na Portman Roudu (gol pogledajte OVDE). Pomenuti Harnes je, inače, namestio i prethodna dva gola domaćeg tima.

Valja napomenuti i da je Barnli furioznom igrom u prvom poluvremenu pregazio četvrtoligaša Salford na gostovanju (4:0), dok je Emanuel Late Lat, letošnja želja Crvene zvezde, drugim golom u dresu Midlzbroa nagovestio rutinski trijumf protiv Bredforda.

LIGA KUP ENGLESKE - TREĆA RUNDA

Utorak

Bredford - Midlzbro 0:2 (0:1)

/Late Lat 21, Rodžers 54/

Egziter - Luton 1:0 (0:0)

/Mičel 83/

Ipsvič - Vulverhempton 3:2 (2:2)

/Hačinson 28, Ladapo 39, Tejlor 58 - Hvan 4, Toti 15/

Mensfild - Piterboro 2:2, posle penala 3:1

/Svon 5pen, Ejkins 90+3pen - Klark Heris 30, 47/

Port Vejl - Saton Junajted 2:1 (0:0)

/Tomas 49, Odžo 83 - Kasimu 70/

Salford Siti - Barnli 0:4 (0:3)

/Berge 12, Brun Larsen 20, O'Šej 27, Odober 81/

Mančester Junajted - Kristal Palas 3:0 (2:0)

/Garnačo 21, Kazemiro 27, Marsijal 55/

Sreda

20.45: (1,75) Aston Vila (3,60) Everton (4,90)

20.45: (2,05) Blekburn (3,50) Kardif (3,60)

20.45: (1,65) Bornmut (3,70) Stouk (5,60)

20.45: (3,45) Brentford (3,50) Arsenal (2,10)

20.45: (2,45) Čelsi (3,45) Brajton (2,80)

20.45: (1,60) Fulam (3,90) Norič (5,80)

20.45: (9,00) Linkoln Siti (5,00) Vest Hem (1,35)

20.45: (1,45) Liverpul (4,50) Lester (7,00)

21.00: (2,70) Njukasl (3,40) Mančester Siti (2,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeMančester JunajtedKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara