Aleks Teljes (©reuters)
Aleks Teljes (©reuters)

Junajted se obrukao s ponudom za Teljesa, u Portu se samo nasmejali

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 14:28

Čeka se drugi pokušaj s Old Traforda

Nema ni najmanje dileme da je Aleks Teljes prvi izbor Olea Gunara Solskjera za levi defanzivni bok Mančester junajteda, ali ako na Old Trafordu zaista žele da Brazilac dođe, moraće više da se potrude.

Iz Portugalije stiže informacija da je prva Junajtedova ponuda za brazilskog beka bila, blago rečeno, smešna. Dok britanski Telegraf govori o sumi od 13.000.000 evra, u zemlji aktuelnog evropskog šampiona tvrde da Junajted nije dostavio ponudu jaču od 7.000.000 evra! Što je, bez obzira na činjenicu da je Teljes ušao u poslednju godinu ugovora, zaista neshvatljivo.

Izabrane vesti

Možda Teljes u ovom momentu ne vredi na desetine miliona evra kao mnogi koji su pre njega plaćeni u astronomskim razmerama, ali Junajted kao da pokušava da ponizi Porto. Na stadionu Dragao su prvu ponudu Junajteda primili s osmehom i bez razmišljanja je odbili. Danima unazad u britanskoj štampi priča se o tome da je transfer blizu realizacije, čak i da je sa Teljesovim agentom Pinijem Zahavijem dogovorena plata i dužina ugovora, ali list O Žogo, inače blizak Portu, tvrdi da je u ovom momentu Brazilac bliži ostanku, nego odlasku. I to samo zbog ponašanja Junajtedovih čelnika.

Jaz između Portovih potraživanja i Junajtedove ponude je velika – čak 13.000.000 evra. Naime, portugalski šampion traži od Mančester junajteda kompenzaciju u visini od 20.000.000 evra, što Ed Vudvord i njegovi saradnici ne žele da plate trenutno.

Mančester junajted se sprema da dostavi novu ponudu i na Dragau se nadaju da neće morati opet da je odbacuju bez sekunda razmišljanja. U suprotnom, Porto će se povući iz pregovora, čak i pod rizikom da Teljes narednog leta ode kao slobodan igrač, pod uslovom da i on sam ne prihvati produžetak saradnje.

Teljes želi novi izazov u karijeri i zato još nije potpisao novi ugovor. A, da li će, samo zavisi od Junajteda. 



tagovi

Aleks TeljesLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara