Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Juve može da poveća prednost na čelu Serije A, Vlahović daje gol - 2,20!

Vreme čitanja: 5min | sub. 27.01.24. | 13:01

Milan ima posla sa Bolonjom u 22. kolu prvenstva Italije

Lider Serije A Juventus ima šansu da nastavi dobro utabanom stazom, Milan se suočava sa ozbiljnim testom, dok Atalanta trku za mesto u Ligi šampiona protiv Udinezea. Takav je subotnji program u prvenstvu Italije.

Utakmica na Alijanc stadionu ima jasnog favorita. Vodeći Juventus suočava se sa Empolijem, koji se davi u zoni ispadanja. Situacija Azura nije beznadežna, ali bi svakako morali da dođu do bodova, a do njih će biti veoma teško doći u Torinu. U isto vreme, prošle nedelje su igrači Empolija pobedili pod novim trenerom i sigurno mogu da izazovu probleme domaćima.

Izabrane vesti

Juventus je u odličnoj formi i čak je u prošlom kolu zamenio Inter na vrhu tabele. Istina je da su Nerazuri odigrali utakmicu manje, ali je Stara dama potvrdila formu i jasno svima stavila do znanja da na nju mora i dalje ozbiljno da se računa.

Od srpskog napadača Dušana Vlahovića umnogome je zavisio uspeh torinskog velikana poslednjih sedmica. Najbolji napadač Stare dame daje golove po svojoj volji, čak šest ih je postigao u pet prethodnih rundi Serije A, i pomaže crno-belima da bar privremeno preuzmu vođstvo na tabeli Serije A. Srbin je umirio kritičare posle slabe faze na početku sezone i trenutno je jedan od najboljih napadača u Evropi, i kao i Filip Kostić očekuje se u početnih 11.

18.00: (1,30) Juventus (5,20) Empoli (11,0)

Juve će u subotu dočekati klub iz Toskane, kojem preti ispadanje i koji je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli. Ali čini se da se pojavljuje prekretnica za plavo-bele. Klub je reagovao na loše rezultate poslednjih meseci i oslobodio do tada neuspešnog trenera Aurelija Andreacolija i potpisao Davidea Nikolu, koji je obezbedio više nego impresivan debi.

Juve je već pobedio u pet utakmica zaredom u Seriji A i produžio je niz neporaženosti na ukupno 16 utakmica. Poslednji je pulene Maksa Alegrija na kolena bacio Sasuolo krajem septembra. I pored svih ovih uspeha, o skudetu se u crno-belom taboru ne priča mnogo, a glavni cilj ostaje povratak u Ligu šampiona.

-----------

DUŠAN VLAHOVIĆ DAJE GOL - 2,20

Kompletna ponuda OVDE.

-----------

Naravno, Empoli, trenutno pretposlednji tim na tabeli, ima sasvim druge brige i ciljeve. Uprava kluba nedavno se odlučila za još jednu promenu na klupi, a Andreu Andreacolija je zamenio Davide Nikola. Počeo je svoju misiju najbolje što je mogao i Empoli je pre nedelju dana pobedio Moncu sa ubedljivih 3:0. Zahvaljujući tome, Toskanci su se približili sigurnoj luki na dva boda razlike.

Empoli putuje u Torino kao veliki autsajder, ali međusobni rezultati sa Juventusom poslednjih godina uopšte nisu loši. Primera radi, u prošloj kalendarskoj godini Empoli je uspeo da pobedi Juventus sa 4:1, a pre dve i po godine slavio je i u Torinu sa 1:0. Ovogodišnjim duelom na stadionu Karlo Kastelani dominirao je Juve golovima Danila i Kjeze.

Juventus ovog puta mora da se nosi sa izostankom De Šilja, Kjeze, Rabioa i novopridošle akvizicije Đaloa. Neće biti ni gostiju u punom sastavu, a Davide Nikola mora da sačeka startove Gvarina, Bastonija, Ebuehija, Kaputa i Destra.

20.45: (1,75) Milan (3,50) Bolonja (5,00)

Neprijatan protivnik u vidu Bolonje čeka slavni Milan. Igrači trenera Stefana Piolija su imali niz pozitivnih rezultata, ali Rosoblu ove godine igra dobro i čak iako je trenutno prestao da pobeđuje, predstavljaju veliku opasnost za domaći tim.

Ne tako davno Bolonja je napadala četvrto mesto u Seriji A, ali su porazi od Udinezea i na Sardiniji spustili Motinu selekciju na sedmo mesto. Uprkos tome, ovo je izuzetno uspešan tok sezone za tim sa severa Italije. Tim je eliminisan iz Kupa nedavno u četvrtfinalu od Fjorentine, ali zaostaje samo bod za šestoplasiranim Lacijom.

Dva poena dele Bolonju od četvrtog mesta. Rosoblu je ove godine uspeo da bude kost u grlu Rome, Intera, Napolija, Lacija ili Atalante. U prošlom kolu su igrači Tijaga Mote izgubili od Kaljarija prilično nesrećno autogolom Kalafjorija za 1:2, a do kraja meča nije bilo dovoljno vremena za izjednačenje.

"Teška utakmica. Bolonja igra odličan fudbal i zadala je muke svim velikim timovima u takmičenju. Bolonja je kompletan tim, ima dribling i dubinu. Bilo bi veoma važno da pobedimo i produžimo niz", rekao je Stefano Pioli na konferencija pre utakmice.

Posle pomalo neprijatnog perioda, Milan je ponovo počeo da pobeđuje. Slavio je četiri puta uzastopno i osamostalio se na trećem mestu, gde već ima 11 bodova prednosti. S druge strane, Inter je udaljen šest, a vodeći Juventus sedam poena.

"Sada doživljavamo dobra vremena i zahvaljujući pobedama smo u dobroj formi psihički. Živimo rezultate, ali stvari se brzo menjaju i svaka sezona ima uspone i padove", dodao je Pioli.

Rosoneri su u prošlom kolu pobedili Udineze sa 3:2. Ove godine su već uspeli da budu bolji od Bolonje, pošto su im bila dovoljna dva gola na Renato Dal'Ari. Milan generalno ima bolji skor u međusobnom odnosu, a Bolonja čeka na pobedu na Rosonerima od januara 2016, dakle punih osam godina. Trenutno Rosoblu nije pobedio na 15 prethodnih okršaja s Milanistima.

Rosoneri u duel sa Bolonjom moraju bez veziste Benasera i napadača Čukvuezea koji su na Afričkom kupu nacija. Kalulu, Kaldara, Pobega i Tomori su takođe nedostupni. S druge strane, Luka Jović i Jan Karlo Simić konkurišu za duel. S druge strane, pored Sumaora, Ndojea, El Azuzija i Poša, neće igrati ni Salemakers, koji je nedavno nosio dres Milana. Novajlija iz Partizana Mihajlo Ilić se sigurno neće odmah naći u startnoj postavi.


----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

SERIJA A - 22. KOLO

Petak

Kaljari - Torino 1:2 (0:2)

/Viola 77 - Zapata 23, Riči 45/

Subota

15.00: (1,52) Atalanta (4,10) Udineze (6,50)

18.00: (1,30) Juventus (5,20) Empoli (11,0)

20.45: (1,75) Milan (3,50) Bolonja (5,00)

Nedelja

12.30: (2,15) Đenova (3,15) Leče (3,70)

15.00: (2,30) Monca (3,50) Sasuolo (3,25)

15.00: (2,50) Verona (3,40) Frozinone (3,00)

18.00: (2,40) Lacio (3,25) Napoli (3,30)

20.45: (4,10) Fjorentina (3,50) Inter (1,90)

Ponedeljak

20.45: (5,90) Salernitana (3,70) Roma (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusMilanBolonjaEmpoli

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara