(© Bologna)
(© Bologna)

Mihajlo Ilić: Dolazim iz male zemlje, ali sam već spreman za San Siro

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 15:56

Doskorašnji defanzivac Partizana na predstavljanju u Italiji govorio i o košarci

Tek je stigao, a želi da ostavi trag. Da bude upečatljiv približno kao poslednji Srbin u Bolonji. Doduše, Siniša Mihajlović se u srca navijača uselio u ulozi šefa stručnog štaba, dok je Mihajlo Ilić ambiciozan da postane omiljen kao igrač.

Šansu da se predstavi publici će možda povremeno dobijati tokom aktuelnog šampionata, ali je projektovan da bude starter u narednom, kad prođe nekoliko meseci prilagođavanja na novu sredinu. Uostalom, prošle su samo dve sedmice otkako je doveden iz Partizana.

Izabrane vesti

A crno-beli su u prošlosti dali Kalču defanzivce poput Nikole Milenkovića i Matije Nastasića, te je na zvaničnom predstavljanju momka iz Jagodine interesovalo Italije šta je to što poseduju talenti iz „Zemunela“ kad uspevaju kao defanzivci.

Srpski igrači su sjajni borci, odličnog karaktera. Dolazimo iz male zemlje i to nam pomaže“, istakao je Ilić pre nego što je pojasnio motive koji su ga userili ka novoj sredini. „Znam da je Bolonja veliki klub sa velikom tradicijom. Izabrao sam je, jer za mene najbolja mogućnost za da rastem i napreduje, pošto ovde ima dosta mladih ljudi. Serija A je teška liga, ali želim da se takmičim."

Pitanje je koliko je realno da debituje protiv Milana, u subotu veče, mada lokalni mediji ostavljaju i tu mogućnost.

Jedva čekam da zaigram na stadionu poput San Sira, ali i da igram osetim ambijent kod kuće, na „Dal’ Ari. U subotu ću biti spreman za San Siro“.

Sve je to deo karaktera koji se svideo ljudima u Bolonji, zbog čega su odlučili da plate Partizanu 4.500.000 evra.

„Igrao sam i na poziciji defanzivnog veznog u omladinskom timu Partizana, zatim u seniorima kao štoper. Moja veština je što dobro čitam dešavanja na terenu, a pristojan sam skakač. Mogu da poboljšam stil igre i brzinu, kao i malo taktičkih detalja. Tijagom Mota je sjajan trener, mogao bi da postane jedan od najboljih na svetu, razgovarao sam sa njim, želim da radim sve što mi kaže. Moj idol je Serhio Ramos, jer je veliki borac, jedan od najboljih defanzivaca na svetu u modernom fudbalu. A na treninzima sam zasad najviše poteškoća imao sa sačuvam Džošuu Zirkzea. Sjajan je igrač, bio je u Bajernu i Anderleht,u teško ga je zaustaviti, jer ga odlikuju odlična tehnika i snaga u duelima“.

Posebno mesto u Bolonji rezervisano je za Sinišu Mihajlovića, koga i te kako pamte.

Svi znamo ko je bio Siniša, kao igrač, trener i osoba. Veliki borac, idol nama iz Srbije. Svesni smo šta je uradio za italijanski fudbal i za Bolonju, nadam se da ću ostaviti trag kao on“.

U Bolonji fudbal nije prvi sport. Taj status je rezervisan za košarku.

Baš mi se sviđa. Navijam za Partizan, pratim dosta učinak naše ekipe i sledeće sedmice ću biti u Segafredo areni da uživo gledam susret sa Virtusom“, dodao je Ilić.

DIREKTOR SARTORI: SAČEKAĆEMO GA, HOĆEMO DA IGRA REDOVNO ZA BOLONJU

Tokom zvaničnog predstavljanja, direktor Đovani Sartori je podsetio da je Ilić peti srpski fudbaler u Bolonji, posle Vlada Šmita, Ivana Radovanovića, Uroša Radakovića i Nenada Krstičića.

Tijago Mota će mu pomoći da ih po učinku prestigne. Došao je posle pauze u šampionatu, zbog čega je možda malo u zaostatku u odnosu na starosedeoce. Pratili smo ga dosta u mladoj sekekciji Srbije i prvenstvu, znamo ga dobro. Karakteriše ga dobar karakter, kvalitetan ulazak u akcije iz poslednje linije, jer je u mlađim kategorijama bio zadnji vezni. Uz to je brz i sačekaćemo da te karakteristike „porastu“ kako bi mogao redovno da igra za Bolonju“, pojasnio je Sartori.


tagovi

BolonjaMihajlo Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara