Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Kabić jedini nije debitovao od januarskih pojačanja Torina

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 00:56

Ali bi u subotu to moglo da se promeni, pošto bi mladi vezista mogao da zaigra protiv Fjorentine

Skromna minutaža u Crvenoj zvezdi, pa mesec dana čekanja u Torinu. Uroš Kabić je jedino januarsko pojačanje Bikova koje još nije dočekalo debitanske minute u novom klubu, ali bi to moglo da se promeni već u subotu kada na Olimpiko stiže Fjorentina (20.45).

Kabić suštinski nema mnogo vremena da ubedi Ivana Jurića da aktivira otkupnu klauzulu na kraju sezone od 2.000.000 evra, ali se može reći da je počeo da stiče poverenje hrvatskog stratega, koji ga je uvrstio u protokol na prethodne dve utakmice, a prema pisanju La Stampe, ofanzivni vezista bi protiv Viole mogao da upiše i premijerne minute.

Izabrane vesti

Prednost nekadašnje nade novosadske Vojvodine u ovom trenutku mogla bi da bude činjenica da je jedini igrač u navali Torina, uz mladog Zaosa Savu, koji igra levom nogom, ali i to što pored mesta na desnom krilu, možde da zaigra i u manevru iza najisturenijih igrača.

Jurić je prilikom Kabićevog praktično odbacio mogućnost da igrača pozajmljenog iz Crvene zvezde pošalje u Primaveru, već je želeo da ga isproba na delu. Prema izveštajima sa Apenina, momak rođen 2004. godine u Novom Sadu, pokazao je napredak na treninzima, pa se sada nada i debitantskim minutima za Torino.

Torino je zimus doveo četvoricu igrača na pozajmicu, Matea Lovata (pet nastupa – 287 minuta), Davida Okerekea (tri nastupa – 27 minuta), Adama Masinu (pet nastupa – 374 minuta) i Kabića, koji još čeka svojih pet minuta.

Kabić je jesenas zabeležio šest nastupa za Crvenu zvezdu u svim takmičenjima, odnosno proveo ukupno 169 minuta na terenu. Od toga 120 minuta u Kupu Srbije.



tagovi

Uroš KabićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara