©Reuters
©Reuters

Kad krene mučenje, Alonso izvuče "džokera" iz rukava, Girasi se vratio i poveo Švabe ka Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 17:59

Aspirindžije slavile u Hajdenhajmu (2:1), Štutgart u Darmštatu (2:1), bez pobednika u okršaju Volfzburga i Dortmunda (1:1)

Kroz rekordne 32 utakmice bez pobede Bajer Leveruzen je stekao odliku koja bi mogla da bude ključna na putu ka osvajanju šampionskog trofeja u Bundesligi. Sastav Ćabija Alonsa naučio je da rutinski dolazi do bodova protiv malih ekipa i onih protivnika koji kroz strogu defanzivu pokušavaju da ga sapletu. To je probao i Hajdenhajm na svom terenu, ali je ta proba bila neuspešna. Aspirindžije su bile strpljive, nisu stvorile mnogo izrazitih šansi, ali su one najizglednije pretvorile u pogotke. Na kraju 2:1 za lidera i odlazak na velikih osam bodova udaljenosti od minhenskog Bajerna.

Alonso je čoveka odluke pronašao među rezervistima, tačnije u džekeru Aminu Adliju koji je nakon sjajnog prodora u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena bio asistent kod pogotka Džeremija Fimponga, a onda i strelac odlučujućeg gola u 81. minutu, kada mu je loptu u prostor pružio Florijan Virc. Domaći su uspeli da se vrate u život golom Marvina Pejringera u 87. minutu, ali nisu imali snage, niti mogućnosti da izbegnu poraz.

Izabrane vesti

Bajer je izjednači Bajernov rekord od 32 utakmice bez poraza u svim takmičenjima koji je ostvario između sezona 2019/2020. i 2020/2021. I to na savršen način, nakon što je na svom terenu savladao direktnog kokurenta za šampionsku titulu.

Seru Girasi se vrtio u napad Štutgarta, protiv Majnca je odigrao 28 minuta, a današnje gostovanje Darmštatu je započeo od starta i odmah pogodio. Švabe su od celo drugo poluvreme igrale bez pocrvenelog Paskala Štencela, ali ne samo da su uspele da dođu do dragocenih bodova, već su postigle i drugi gol zahvaljujući Mahmudu Daudu u drugom minutu nadoknade utakmice - 2:1 (1:0).

Girasi je svoj 18. gol na 16. utakmici u Bundesligi ove sezone postigao u 14. minutu, posle komplikovanja domaće odbrane nakon prekida i odličnog dodavanja Valdemara Antona. Darmštat je napadao tokom čitavog drugog poluvremena, ali je do gola stigao tek u petom minutu nadoknade utakmice preko Arona Sejdela.

Ekipa Sebastijana Henesa uspela je da uveća prednost na pet bodova u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund, koji je remizirao u Volfzburgu (1:1), ali i da dodatno opterete Lajpcig petoplasirani Lajpcig pred večerašnji okršaj sa Menhengladbahom.

Dok Leverkuzen i Štutgart pronalaze način da dođu do važnih pobeda, Dortmund nikako ne uspeva na pravi način da "zatvori" utakmice u kojima prvi dolazi do vođstva i neophodno je samo da dovrši započet posao. Milioneri su poveli golom Niklasa Filkruga u osmom minutu, delovalo je da imaju situaciju pod svojom kontrolom, pošto su imali posed u svojim nogama, ali su onda katastrofalno reagovali kod kornera za domaće u 67. minutu utakmice.

Sve je počelo od lošeg bokovanja Gregora Kobela, a završilo pogotkom Janika Gerharta glavom iz neposredne blizine. Volfzburg je i pre toga imao dobre prilike, a posebno u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Kevin Berens uzdrmao desnu stativu.

Gol glavom je bio presudan i u pobedi Majnca nad Augzburgom (1:0). Nadim Amiri je sjajno izveo skraćeni korner u 44. minutu, a odlično skočio Van den Berg i zatresao mrežu gostiju. Amiri je svaku dilemu po pitanju pobednika mogao da razreši u nadoknadi prvog poluvremena, ali je nije uspeo da iskoristi udarac sa bele tačke.

BUNDESLIGA – 22. KOLO

Petak

Keln - Verder 0:1 (0:0)

/Endžinma 71/

Subota

Darmštat - Štutgart 1:2 (0:1)

/Sejdel 90+5 - Girasi 14, Daud 90+2/

Hajdenhajm - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)

/Klajndejst 87 - Frimpong 45+2, Adli 81/

Hofenhajm - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Aronson 84/

Majnc - Augzburg 1:0 (1:0)

/Van den Berg 44/

Volfzburg - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/Gerhart 64 - Filkrug 8/

18.30: (1,42) RB Lajpcig (4,60) Borusija Menhengladbah (7,50)

Nedelja

15.30: (2,45) Frajburg (3,40) Ajntraht Frankfurt (3,10)

17.30: (8,50) Bohum (5,50) Bajern Mihnen (1,33)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ćabi AlonsoAmin Adli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara