Reuters
Reuters

Kad krenu intrige u saudijskom izobilju: Nejmar poziva na Žezusovu smenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 12:05

Blamantan remi protiv Navbahora narušio atmosferu u svlačionici Al Hilala, portugalski stručnjak sve bliži odlasku

Potrošio je najtrofejniji klub Saudijske Arabije prethodnog leta 353.000.000 evra samo na obeštećenja za nove igrače, a 90.000.000 na najveću zvezdu tima. Nije Nejmar pokazao klasu, niti napravio razliku na terenu u dosadašnje tri utakmice za Plave talase, a posebno je razočaravajuću partiju pružio u duelu prvog kola grupne faze Azijske Lige šampiona protiv uzbekistanskog Navbahora 1:1.

Kako saznaje katalonski Mundo Deportivo, po završetku meča protiv velikog autsajdera, došlo je do verbalnog obračuna između Nejmara i trenera Žorža Žezusa, koji mu je prethodno uputio ozbiljne kritike na račun (ne)zalaganja na terenu. Nije teško povrediti Nejmarovu sujetu, pa je tako Brazilac tužakao bivšeg trenera Benfike i Sportinga upravi Al Hilala, tražeći da ga što pre smene.

Izabrane vesti

Čelnici velikana s Bliskog istoka pokušali su da urazume Nejmara i objasne mu da ne mogu dati otkaz treneru koji je još neporažen na klupi Al Hilala u dva najvažnija takmičenja, pošto u domaćem prvenstvu ima pet pobeda i dva remija, uz pomenut nerešeni ishod na startu kontinentalnog takmičenja. S druge strane, Žezusu je poručeno da će s njim saradnja biti raskinuta u slučaju da se učinak tima ne popravi. Zamerke 70-godišnjeg stručnjaka odnosile su se prvenstveno na Nejmarovu nervozu na terenu, koketiranje s crvenim kartonom i nerazumevanje sa saigračima.

Naredni duel u Azijskoj Ligi šampiona Al Hilal igra 3. oktobra protiv iranskog Nasadžija, ako tu ne bude trijumfovao jasno je da Žezusu sledi otkaz, imajući u vidu da bi novi kiks protiv značajno slabijeg rivala bio kap koja preliva čašu.


tagovi

Žorž ŽezusAl HilalNejmarSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara