(Reuters)
(Reuters)

Kad ne pobediš 11 utakmica, jedino je logično da dobiješ otkaz

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.03.24. | 10:54

Niko Kovač više nije trener Volfzburga

Završila se misija Nika Kovača i u trećem bundesligaškom klubu. U Ajntrahtu je dostigao vrhunac osvajanjem Kupa Nemačke i sjajnom igrom, iz Bajerna je oteran usled loših rezultata i ne baš kvalitetnih međuljudskih odnosa, dok je tokom nedeljnog jutra dobio otkaz u Volfzburgu.

Očekiivan, jer sa njim na klupi Vukovi nikog nisu dobili u kalendarskoj godini i približili su se zoni ispadanja. Posle trećeg vezanog poraza, ovoga puta od Augzburga kod kuće, čelnici Zelenih su rešili da prekinu saradnju oročenu do juna 2025. Niko će dobiti novac predviđen da zaradi do narednog leta, ali je suštinski sad na birou za nezaposlene.

Izabrane vesti

Kovačev mandat u Volfzburgu počeo je idejom da dovede klub u Evropu. Prošle godine mu je plasman na međunarodnu scenu izmakao za jedan bod, a u ovoj izvesno nije konkurent za proboj u UEFA takmičenja. Sve posle serije od 11 susreta bez trijumfa, a da bismo pronašli prethodni prvenstveni morali bismo da se vratimo na 16. decembar kad je minimalcem savladan Darmštad u gostima.

U međuvremenu je Volfzburg sa Kovačem ispao i iz Kupa Nemačke, što rukovodiocima nije ostavilo previše prostora za manevrisanje.

Osim Nika, otkaz je dobio i njegov brat Robert, koji mu od 2013. pomaže u svakom klubu.



tagovi

VolfzburgNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara