Kako bez papazjanije u belgijskoj trci za titulu, utroje je bolje

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 23:02

Anderleht dao gol u finišu i mislio da se spasao gnevnog nigerijskog sina, a onda je Genk u poslednjim trenucima ozvaničio šampionsku kandidaturu

Kako može bez gungule, fertutme, gužve, frke, kada se odlučujue o pitanju belgijskog prvaka u fudbalu. Na ionako ujednačeni kvalitet najboljih klubova, nadoveže se deljenje bodova i eto očas posla najzanimljivije evropske lige. Prošle se sezone na takozvanoj "uživo tabeli" šampion menjao tri puta u nadoknadi poslednjeg kola, a kako je krenuo plej-of, nemojmo se začuditi da se slična stvar ponovo. Bio je Sen Žiloaz ubedljivi lider dobar deo sezone, a onda je Anderleht profitirao od deljenja bodova i brzo preuzeo prvo mesto.

Nije tu kraj svoj zamršenosti u Župiler ligi, pošto se pravo niotkuda kao legitiman kandidat za titulu pojavio i Genk. Štrumfovi su trijumfovali protiv Anderlehta 2:1 (1:0) i tako prišli ikoni briselske buržoazije na četiri boda zaostatka. Ne samo da su na taj način uključilii sebe u borbu za pehar, već su obradovali Sen Žiloaz. Tim iz predgrađa prestonice imaće priliku da se bodovno izjednači sa ljubičastim liderom, u slučaju trijumfa nad Klub Brižom (nedelja, 18.30).

Izabrane vesti

U samoj predigri derbija četvrtog kola plej-ofa, vatru je rasplamsao nigerijski napadač Tolu Arokodare. Robusni centarfor je u januaru 2023. godine iz Amijena prešao u Genk, iako je prethodno imao sve dogovoreno sa Anderlehtom. Klub sa Konstant Van Den Štoka odustao je od potpisa Afrikanca u poslednji čas i on je ubrzo završio u Genku. Najavio je Toluvulase (kako mu glasi puno ime) da će svim silama truditi da zatrese mrežu Anderlehta, a to je i učinio već u 14. minutu. Pokušavala je zadnja linija gostiju predvođena Janom Vertongenom da zaustavi gorostasa od 197 centimetara, ali čak i povlačenja za dres nisu mogla da urode plodom. Sve je razgrnuo Arokodare i razornim udarcem uneo Kaspera Šmajhela u gol.

Mučio se Anderleht, nije mogao da primiriše golu domaćina, a onda je Danac Anders Drejer potvrdio da je visoka klasa igrača za standarde Župiler lige. Dao je bivši igrač Mitjilanda gol za izjednačenje u 75. minutu i činilo se tim potezom spasao goste. U poslednjim trenucima utakmice, VAR je minutima proveravao potencijalno igranje rukom Kilijana Sardele. Igrača Anderlehta napucao je Gambijac Fadera, a arbitar Lardo procenio je da je igrač gostiju mogao da odreaguje i skloni ruku. Panjenku sa bele tačke izveo je Andi Zećiri, za totalnu ludnicu u borbi za titulu.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Subota

Genk - Anderleht 2:1 (0:0)

/Arokodare 14, Zećiri 90+1 - Drejer 75/

Nedelja

13.30: (2,60) Serkl Briž (3,35) Antverpen (2,70)

18.30: (2,40) Union Sen Žiloaz (3,40) Klub Briž (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AnderlehtGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara