Rahim Sterling (©Reuters)
Rahim Sterling (©Reuters)

Kanarinci lak plen za Građane, Sterling nosi loptu kući (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 20:40

Građani nastavili da dele lekcije u Premijer ligi, ubedljiva pobeda u Noriču sa potpisom engleskog reprezentativca

Mančester Siti je neumoljiv. U 25. kolu upisao je 20. pobedu i ima 12 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca (uz dva meča više od Liverpula). Bez poraza u Premijer ligi je od 30. oktobra (0:2 protiv Palasa), a seriju pobeda nastavio je i u Noriču. Odmorio je Pep Gvardiola ključnog igrača Kevina De Brujnea, ali se to nije osetilo na terenu. Kanarinci su bili lak plen za branioca trona, koji je uz het-trik Rahima Sterlinga došao do novog ubedljivog trijumfa - 4:0.

Norič je posle tri vezana meča bez poraza na kojima je osvojio sedam od maksimalnih devet bodova očekivano pretrpeo poraz u sudaru sa liderom, posle kojeg je ostao prvi ispod crte sa 17 bodova, jednim manje od Njukasla uz dve utakmice više. U teškoj situaciji je četa Dina Smita, ali sigurno je da se neće predati.

Izabrane vesti

Pokušali su Kanarinci da se nadigravaju sa daleko moćnijim protivnikom, trudili se da iskoriste činjenicu da je Gvardiola ostavio na klupi De Brujnea, ali i Žoaa Kansela. Na momente su uspevali ozbiljno da ugroze gol rivala, ali ne i da mu zatresu mrežu. Kaznena ekspedicija iz Mančestera je sa druge strane bila prilično nemilosrdna.

Siti je poveo u 31. minutu. Voker je sa desne strane poslao loptu na suprotnu ka Sterlingu, ovaj je odlično prihvatio, namestio se na šut i poslao projektil u mrežu nemoćnog Angusa Gana.


Otišlo se na odmor sa 1:0 u korist Građana, da bi Fil Foden odmah po povratku sa pauze duplirao prednost gostiju. Ilkaj Gundogan je prošao po levoj strani, prosledio loptu do Fodena, koji je u velikoj gužvi uspeo da je pošalje preko linije. Grent Henli je pokušao da sačuva mrežu Noriča, ali gol tehnologija je pokazala da je lopta ipak prešla liniju.

Igrao se 70. minut kada je Serling otklonio sve dileme o pitanju pobednika. Centaršut sa desne strane, odličan skok Rubena Dijasa na drugoj strani, prosledio je loptu na dalju stativu, gde je Sterlingu ostao lakši deo posla - 3:0.

U poslednjim trenucima meča domaći igrači su skrivili i penal. Oboren je u kaznenom prostoru Noriča mladi Lijam Delap, a priliku da kompletira het-trik dobio je Sterling. Nije je isprva iskoristio, jer ga je Gan pročitao i odbranio mu udarac sa kreča. Ipak, sreća je večeras bila saveznik ofanzivca Sitija - lopta mu se odbila pravo u noge, te je rutinski sproveo u mrežu.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Subota

Mančester junajted - Sautempton 1:1 (1:0)

/Sančo 21 - Adams 48/

Brentford - Kristal Palas 0:0

Everton - Lids 3:0 (2:0)

/Kolman 10, Kin 23, Rišarlison 78/

Votford - Brajton 0:2 (0:1)

/Mopej 44, Vebster 82/

Norič - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Sterling 31, 70, 90, Foden 48/

Nedelja

15.00: (11,0) Barnli (6,50) Liverpul (1,28)

15.00: (2,90) Njukasl (3,30) Aston Vila (2,65)

15.00: (1,70) Totenhem (3,70) Vulverhempton (5,90)

17.30: (3,05) Lester (3,40) Vest Hem (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rahim Sterling

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara